Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

ΣΗΜΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ

Την Πεμπτη, 6 Αυγούστου 2009 στις 8μ.μ. στην παραλία της Πλάκας Λιτοχώρου, μπροστά από το camping «Olympios Ζευς», θα πραγματοποιηθεί ανθρώπινο σήμα ειρήνης στη μνήμη των θυμάτων της πυρηνικής καταστροφής της 6ης Αυγούστου του 1945 στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας, με πρωτοβουλία του διεθνούς οργανισμού “World March” και της Ελληνικής ομάδα δράσης “Κόσμος Χωρίς Πόλεμο” σε συνεργασία με το Δήμο Λιτοχώρου.

Την ίδια μέρα παρόμοιες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα σημεία της Ελλάδας και σε εκατοντάδες σημεία σε όλο τον πλανήτη. Οι εκδηλώσεις αυτές είναι στα πλαίσια της μεγαλύτερης πρωτοβουλίας στην Ιστορία για την Ειρήνη και τη Μηβία. Πρόκειται για την «Παγκόσμια Πορεία για την Ειρήνη & τη Μηβία» που ξεκινάει στις 2 Οκτωβρίου 2009 από τη Νέα Ζηλανδία και ολοκληρώνεται στις 2 Ιανουαρίου 2010 στην Αργεντινή αφού πρώτα διασχίσει περισσότερες από 100 χώρες μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα. Είναι μια πρωτοβουλία της διεθνούς οργάνωσης «Κόσμος Χωρίς Πολέμους» την οποία έχουν υποστηρίξει επισήμως έως σήμερα εκατοντάδες οργανώσεις, 8 αρχηγοί κρατών καθώς και διεθνείς προσωπικότητες από τον καλλιτεχνικό, θρησκευτικό, πνευματικό και αθλητικό χώρο.

Τα βασικά αιτήματα αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας είναι:

• τον πυρηνικό αφοπλισμό σε παγκόσμιο επίπεδο
• την άμεση απόσυρση των στρατευμάτων εισβολής σε περιοχές υπό κατοχή
• τη σταδιακή και αναλογική μείωση των συμβατικών όπλων
• την υπογραφή συμφωνιών μη-επίθεσης ανάμεσα σε χώρες
• την αποκήρυξη από τις κυβερνήσεις της χρήσης του πολέμου ως μέσο επίλυσης των συγκρούσεων
• τη δημιουργία παγκόσμιας συνείδησης για την Ειρήνη και τη Μη-Βία

Τα μέλη της οργάνωσης «Κόσμος Χωρίς Πολέμους» που πραγματοποιούν αυτή τη περίοδο (1-10/8) το Camping Ειρήνης στην Πλάκα Λιτοχώρου προσκαλούν τους ενδιαφερομένους να ενημερωθούν και να συμμετέχουν ενεργά στο σήμα της ειρήνης την Πέμπτη, στις 6 Αυγούστου και στις δράσεις που θα ακολουθήσουν τους προσεχείς μήνες.