Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...

Προειδοποίηση απηύθυνε με ανακοίνωση του, το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο στους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς σχετικά με τον τρόπο που επιλέγουν να ενημερώσουν το κοινό για τη νέα γρίπη.

"Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης παρακολουθεί και μαγνητοφωνεί από τις 27 Ιουλίου -όταν εκδόθηκε και η σχετική υπόδειξή του - τα δελτία ειδήσεων των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, αναφορικά με τον τρόπο που μεταδίδουν τις πληροφορίες σχετικά με τον ιό της νέας γρίπης Η1Ν1" αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης "ορισμένοι σταθμοί το έχουν παρακάνει και δεν έχουν λάβει καθόλου υπόψη τους την υπόδειξη του Συμβουλίου". Για το λόγο αυτό ο ίδιος πρόσθεσε ότι πιθανόν μέσα στις επόμενες μέρες ορισμένοι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί να κληθούν σε ακρόαση από το ΕΣΡ.

Σημειώνεται ότι η σχετική υπόδειξη του ΕΣΡ καλούσε τα ΜΜΕ κατά τη μετάδοση ειδήσεων, σχολίων και εκτιμήσεων, να "μην μεταδίδουν ατεκμηρίωτες πληροφορίες" και "να επιδεικνύουν αίσθημα ευθύνης, ψυχραιμία και νηφαλιότητα προς αποφυγή συγχύσεως και πανικού στο κοινό".