Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Η Πιερία στην 25η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA

Δυναμική είναι και φέτος η παρουσία της Πιερίας στην 25η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Philoxenia, που διοργανώνεται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο HELEXPO στη Θεσσαλονίκη, με ένα εντυπωσιακό περίπτερο 100 τ.μ. που φιλοξενεί επαγγελματίες του τουρισμού της Πιερίας. Το περίπτερο της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Πιερίας συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης καθώς προβάλλει με σύγχρονο και αποτελεσματικό τρόπο το τουριστικό προϊόν του Νομού. Στο χώρο της ΝΕΤΠ οι επιχειρηματίες του πιερικού τουρισμού έχουν την ευκαιρία να προβάλουν τα πλεονεκτήματα της περιοχής, μέσα από το πλούσιο έντυπο και ψηφιακό προωθητικό υλικό για τον τουρισμό.
Την πρώτη ημέρα της έκθεσης, την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, το περίπτερο της Πιερίας επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων η Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδια για θέματα τουρισμού Αγγελική Γκερέκου, ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μάρκος Μπόλαρης, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης και πλήθος επισήμων.
Την αποστολή της Πιερίας αποτελούσαν εκ μέρους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας ο Αντινομάρχης Πιερίας Χρήστος Γκουγκουρέλας, ο Γενικός Γραμματέας της Ν.Α. Πιερίας Άκης Ελευθεριάδης και ο Διευθυντής Πολιτισμού και Τουριστικού της Ν.Α. Πιερίας Σάκης Τσιαμπέρας. Επίσης, παρέστησαν ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ. Γιώργος Μπούρος, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Πιερίας Δημήτρης Πανταλόνας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Πιερίας Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης, τουριστικοί πράκτορες, ξενοδόχοι και επαγγελματίες του τουρισμού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι έντονη ήταν η παρουσία της ορεινής Πιερίας στο περίπτερο της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Πιερίας, όπου οι επαγγελματίες του τουρισμού του Ελατοχωρίου πρόβαλαν τόσο τα καταλύματα, τα παραδοσιακά προϊόντα και γενικότερα τις τουριστικές δυνατότητες της περιοχής τους.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 11:00 έως τις 20:00, μόνο για εμπορικούς επισκέπτες, ενώ το Σαββατοκύριακο την έκθεση μπορεί να επισκέπτεται και το κοινό.