Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

NAI THΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ


Λίγες ώρες προτού συνέλθει η ΚΕ της Νέας Δημοκρατιας, η Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου αποφάσισε να κάνει δεκτή τη συμβιβαστική πρόταση Αβραμόπουλου για τη διεύρυνση της εκλογικής βάσης.

Στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή παραθέτει την επιστολή Δ.Αβραμόπουλου προς τον κ. Σιούφα, όπου παρουσιάζεται η βελτιωμένη διατύπωση της πρότασής του, για συμμετοχή και των φίλων, χωρίς απαραίτηττα να γίνουν μέλη της ΝΔ, αρκεί να ασπαστούν τις αρχές του κόμματος.
Αντίθετα, ο Π.Ψωμιάδης σε επιστολή του επιμένει για τη συμμετοχή και φίλων χωρίς να θέτει τους ίδιους όρους με τον κ. Αβραμόπουλο. «Στη Νέα Δημοκρατία, σήμερα περισσότερο από ποτέ, δεν δικαιούμαστε να έχουμε στεγανά. Ιδιαίτερα μετά την οδυνηρή ήττα της 4ης Οκτωβρίου δεν είναι δυνατόν να αγνοήσουμε το μήνυμα της βάσης που ζητά απεγνωσμένα εδώ και χρόνια να ακουστεί η φωνή της.»
Η Ντόρα Μπακογιάννη έχει δηλώσει ότι θα δεχθεί οποιαδήποτε συμφωνία, αφήνοντας όμως αιχμές. Μιλώντας στο Μega, προέταξε και πάλι την αρχική συμφωνία των υποψηφίων.
«Όσο περισσότεροι ψηφίσουν, τόσο το καλύτερο. Ο κόσμος βαρέθηκε τα διαδικαστικά. Οτιδήποτε αποφασίσει η Κεντρική Επιτροπή, εγώ θα το αποδεχθώ... Στις 29 Νοεμβρίου, όποιος γίνει μέλος της ΝΔ θα μπορεί να ψηφίσει. Με ενοχλεί που βάλαμε την υπογραφή μας σε ένα κείμενο και μετά αρχίσαμε να το αμφισβητούμε...»