Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

ΤΗΣ ΕΡΤ....τα νέα

Δίνουν και παίρνουν οι φήμες για τη νέα τάξη πραγμάτων στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, αφού πολλά είναι τα ονόματα που πέφτουν στο τραπέζι, όχι μόνο για την κορυφαία θέση της εταιρείας, αλλά και για τις χαμηλότερες διευθυντικές θέσεις του φορέα.
Μέχρι χθες πάντως δεν αναμενόταν καμία εντυπωσιακή κίνηση, αφού έπρεπε πρώτα να προσδιοριστεί που θα «ανήκει» -σε ποιο υπουργείο η γραμματεία- τελικά, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας, αφού η πρόθεση της νέας κυβέρνησης για αλλαγές θεωρείται δεδομένη.
Όπως ανέφεραν χθεσινές πληροφορίες πάντως, η διοίκηση της εταιρείας κρατούσε στάση αναμονής για τις επόμενες κινήσεις της, ενώ υπενθυμίζεται ότι οι σχέσεις της με τη νέα διακυβέρνηση, δεν είναι και οι πιο ομαλές.
Ειδικά τον τελευταίο χρόνο, η τότε αξιωματική αντιπολίτευση και σημερινή κυβέρνηση, είχε εκφράσει με πολύ έντονο τρόπο τη διαφωνία της και τις διαμαρτυρίες της, για σειρά θεμάτων που αφορούν στην ευρύτερη λειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.
Δεδομένων αυτών, εκτιμάται ότι θα γίνουν άμεσα κινήσεις «αλλαγής φρουράς» στην ΕΡΤ ενώ αναμένεται ότι θα ζητηθεί από τους εμπλεκόμενους -τουλάχιστον στις ανώτατες θέσεις- να αποχωρήσουν οικειοθελώς, πράγμα που -λαμβάνοντας υπόψιν το χαρακτήρα αλλά και τη γενικότερη ευπρεπή επαγγελματική τους πορεία και παρουσία-, αναμένεται ότι θα πράξουν.
Ο κ. Παναγόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν προχωρήσουν οι αναμενόμενες αλλαγές, θα μετακινηθεί στον ιδιωτικό τομέα, αναλαμβάνοντας τα ηνία τηλεοπτικού σταθμού.