Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ


Στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές του νομού στους δήμους Πέτρας και Δίου βρέθηκε από νωρίς το πρωί της Κυριακής ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος, όπου και ενημερώθηκε για το μέγεθος των καταστροφών και τις σοβαρότατες ζημίες στο δίκτυο υποδομών.


Στο δήμο Πέτρας ενημερώθηκε από το δήμαρχο κ. Παπαδημητρίου τόσο για τις ζημίες που υπέστη το αγροτικό και εσωτερικό δίκτυο σε όλους τους οικισμούς του δήμου όσο και για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο 11ο χιλιόμετρο της 13ης εθνικής οδού Κατερίνης-Αγ.Δημητρίου όπου το βράδυ του Σαββάτου αποκλείστηκε η κυκλοφορία για πολλές ώρες.


Ζημίες επίσης όπως είπε ο κ. Παπαδημητρίου στον βουλευτή Πιερίας καταγράφηκαν


σε ποιμνιοστάσια και σε αποθήκες με αγροτικά προϊόντα, αλλά και σε πολλά χωράφια και μικρότερες σε κατοικίες και καταστήματα στο Μοσχοχώρι.




ΣΤΟ ΔΙΟΝ


Στον ποταμό Αίσωνα όπου επικεντρώθηκε το ενδιαφέρον των συναρμόδιων υπηρεσιών και του δήμου Δίου βρέθηκε επίσης ο κ. Κουκοδήμος, όπου στήθηκε από νωρίς το πρωί επιχείρηση ανέλκυσης οχήματος στο οποίο επέβαινε σύμφωνα με τις πληροφορίες 45χρονος κάτοικος Βροντούς Πιερίας, ο οποίος και αγνοούνταν μέχρι τις βραδινές ώρες.


Ο κ. Κουκοδήμος ενημερώθηκε από τον δήμαρχο κ. Παπαχρήστο επίσης για την έκταση των ζημιών σε όλο το δήμο Δίου αλλά και για τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την έντονη βροχόπτωση το βράδυ του Σαββάτου στην επαρχιακή οδό Κατερίνης-Δίου, έξω από την Κονταριώτισσα.



Ο κ. Κουκοδήμος


«Ζήσαμε μια θλιβερή ημέρα στην Πιερία και οι πληγές που άφησε αυτό το κύμα κακοκαιρίας είναι ανοιχτές. Το τραγικότερο όλων, είναι να θρηνήσουμε ανθρώπινη ζωή. Ελπίζω και εύχομαι ο 45χρονος συμπολίτης μας να είναι σώος και απλώς να μην έχει καταφέρει να δώσει σημεία ζωής.


Είναι φυσικό, μπροστά στο ενδεχόμενο απώλειας ανθρώπινης ζωής, οι όποιες ζημίες και καταστροφές να έρχονται σε δεύτερη μοίρα.


Επιδίωξή μου θα είναι σε συνεργασία με τη Νομαρχία Πιερίας και τους πληγέντες δήμους να επιτύχουμε γενναία χρηματοδότηση για την αντιπλημμυρική θωράκιση του νομού