Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ STAGE

Aντιδράσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση και από τους ίδιους τους εργαζόμενους προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης, να δώσει ένα τέλος στο καθεστώς των Stage στο Δημόσιο και να αφήσει απλήρωτους όσους υπέγραψαν συμβάσεις μαθητείας μεσούσης της προεκλογικής περιόδου.

Απασχολούμενοι σε προγράμματα Stage έχουν προειδοποιήσει με κινητοποιήσεις, ενώ δεν αποκλείονται οι προσφυγές στα δικαστήρια κατά της απόφασης.

Αντιδράσεις εκδηλώνονται και από την πλευρά των δημάρχων για την κατάργηση των σταζ. Ο δήμαρχος Αθηναίων και πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ κ. Ν.Κακλαμάνης προειδοποιεί για «διάλυση των υπηρεσιών, οι οποίες δεν θα μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πολίτες».


Την ίδια ώρα, η αντιπολίτευση σηκώνει τους τόνους και κορυφαία στελέχη της ΝΔ , όπως ο Αντώνης Σαμαράς ενσωματώνουν την κριτική τους προς την κυβέρνηση για τα Stage στον προεκλογικό αγώνα που κάνουν για την αρχηγία του κόμματος.
O κ. Σαμαράς, μιλώντας το Σάββατο στην Αρκαδία, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο θέμα των Stage κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έδειξε «πρόσωπο εκδικητικότητας».

Ηπιότερη στάση τηρεί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. «Θα συμφωνήσω, ότι σε κάποια στιγμή αυτό το πρόγραμμα των Stage πρέπει να σταματήσει. Αλλά χωρίς θύματα» είπε από τη Σπάρτη.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την κατάργηση των Stage στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και την αποκατάσταση όλων όσων απασχολήθηκαν σε τέτοιου είδους προγράμματα.

Με προσωπική επίθεση κατά του Θ.Πάγκαλου απάντησε ο εκπρόσωπος τύπου του ΛΑΟΣ, Κ.Αϊβαλιώτης λέγοντας ότι ο κ. Πάγκαλος «αποφάσισε και διέταξε να μην πάρουν μισθό όσοι προσέφεραν τις υπηρεσίες τους κατά την συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Αν αυτό γινόταν στον ιδιωτικό τομέα θα είχε ήδη επέμβει η επιθεώρηση εργασίας».