Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Έργα αποκατάστασης των ζημιών από τις πλημμύρες



Δημοπρατήθηκαν από τη Νομαρχία Πιερίας τα πρώτα έργα αποκατάστασης των ζημιών από τις πλημμύρες του περασμένου Οκτωβρίου




Έργα αποκατάστασης των ζημιών από τις πλημμύρες

στους Δήμους Δίου και Πέτρας



Με στόχο την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν από τις θεομηνίες και τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Πιερία, το διήμερο 24-25 Οκτωβρίου 2009, δημοπρατήθηκαν από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας τα πρώτα έργα αποκατάστασης στους Δήμους Δίου και Πέτρας.

Εκτός από τις πρώτες αποκαταστάσεις που έκαναν τα μηχανήματα της Νομαρχίας Πιερίας από τις πρώτες ημέρες των πλημμυρών, στόχος είναι η αποκατάσταση των καταστροφών που προκλήθηκαν τόσο στις υποδομές όσο και στους χείμαρρους, στο πλαίσιο της πρόληψης καταστροφών από επικείμενες έντονες βροχοπτώσεις.

Στα δημοπρατηθέντα έργα της Νομαρχίας Πιερίας για την αποκατάσταση των ζημιών και καταστροφών στον Δήμο Δίου και στον Δήμο Πέτρας, συνολικού προϋπολογισμού 90.000€ και 90.000€ αντίστοιχα, περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων ο καθαρισμός και η ανακατασκευή των αναχωμάτων του ρέματος «Ξηρολάκι» από τη θέση της γέφυρας Λόφου – Βροντούς και κατάντι καθώς και από την κατεστραμμένης διάβαση Κονταριώτισσας – Αγίου Σπυρίδωνα και κατάντι. Σύμφωνα με τη μελέτη των έργων όπου απαιτείται θα γίνει καθαρισμός του ρέματος και τα φερτά υλικά θα αξιοποιηθούν για την αποκατάσταση των αγροτικών οδικών δικτύων των δύο Δήμων.

Επίσης, δημοπρατήθηκε με προϋπολογισμό 60.200€ το έργο της κατασκευής διάβασης του ρέματος στο Ξηρολακίου στην επαρχιακή οδό Κονταριώτισσας – Αγίου Σπυρίδωνα, ώστε να αποκατασταθεί και πάλι η κυκλοφορία μεταξύ των δύο δημοτικών διαμερισμάτων.

Πρόκειται για έργα πρώτης προτεραιότητας στα οποία προχωρά άμεσα η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας, ενόψει της χειμερινής περιόδου για την άμεση αποκατάσταση των καταστροφών στις δημόσιες υποδομές και για αυτό με εντολή του Νομάρχη Πιερίας Γιώργου Παπαστεργίου, και πριν ακόμη έρθουν οι χρηματοδοτήσεις από τα αρμόδια Υπουργεία δημοπρατούνται τα έργα και ξεκινούν οι σχετικές εργασίες.