Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Κλείνει σταθερά η ψαλίδα υπέρ της Ντόρα

Κλείνει σταθερά η ψαλίδα υπέρ της Ντόρας


Κλείνει η ψαλίδα της διαφοράς μεταξύ Ντόρας Μπακογιάννη και του διδύμου Σαμαρά - Αβραμόπουλου. Η δημοσκόπηση της Alco δείχνει ότι ο Σαμαράς, στον πρώτο γύρο, από 45,7% την περασμένη εβδομάδα, λαμβάνει τώρα 43,9% ενώ η Ντόρα από 39,2% πήγε στο 38,3%. Στον δεύτερο γύρο , το ποσοστό του από 51,1% υποχώρησε στο 48,6% ενώ η Ντόρα ανέβηκε από το 42% στο 42,5%. Αυτό σημαίνει ότι η υποψήφια αρχηγός της Ν.Δ. κερδίζει σταθερά έδαφος έναντι του βασικού της αντιπάλου, ενώ η επικοινωνιακή συμμαχία Σαμαρά - Αβραμόπουλου αρχίζει να «ξεφουσκώνει». Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η προσχώρηση του Άρη στο στρατόπεδο της Ντόρας, είχε απήχηση στους Νεοδημοκράτες αλλά για διαφορετικούς και ξεχωριστούς λόγους από εκείνους των Σαμαρά - Αβραμόπουλου. Πρώτον, ο Άρης υιοθέτησε την πολιτική πλατφόρμα που είχε καταθέσει η Ντόρα την περασμένη εβδομάδα, σε αντίθεση με το δίδυμο των αντιπάλων οι οποίοι έφτιαξαν κοινή διακήρυξη. 
Δεύτερον, στενοί συνεργάτες του Άρη όπως ο βουλευτής Χαρακόπουλος αλλά και ορισμένα πολιτικά στελέχη, τον «άδειασαν» επιδεικτικά μόλις ανακοίνωσε την υποστήριξή του στη Ντόρα κι αυτό γεννά πλήθος ερωτημάτων για τους πραγματικούς σκοπούς τους. 
Η πρώην υπουργός Εξωτερικών δίνει τον αγώνα έχοντας ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα το οποίο φυσικά τρομάζει τον Σαμαρά και όσους από τη Ρηγίλλης προσπαθούν , για πάρτη του , να ελέγξουν τον κομματικό μηχανισμό. Διαθέτει μηχανισμό στη βάση , στον απλό ψηφοφόρο, εκεί που δεν μπόρεσε να φτάσει ούτε το κόμμα τα τελευταία χρόνια.
parapolitika.gr