Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

ΜΕ ΓΕΙΑ ΠΟΥ ΤΗ ΦΑΓΑΜΕ...!!!

Αλλάζει ριζικά το σύστημα προσλήψεων εκπαιδευτικών, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας. Οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, όπως και εκείνοι των αναπληρωτών, θα γίνονται μέσω του ΑΣΕΠ ανακοίνωσε η Άννα Διαμαντοπούλου.

Η ίδια πρόσθεσε ότι δεν θα υπάρχουν εκπαιδευτικοί αποσπασμένοι σε υπηρεσίες, ενώ θα έπρεπε να βρίσκονται στα σχολεία και μάλιστα να παίρνουν και τα σχετικά μόρια των σχολείων, όπου υποτίθεται ότι διδάσκουν. Επιπλέον, ουδεμία απόσπαση θα γίνεται αν πρώτα δεν βρεθεί ο αντικαταστάτης.
"Επανεξετάζεται συνολικά το σύστημα μοριοδότησης και κινήτρων, έτσι ώστε, όταν μετακινείται ο εκπαιδευτικός δεν θα τον ακολουθούν τα μόρια. Κύριο κριτήριο μεταθέσεων θα είναι οι ανάγκες των σχολείων" δήλωσε η κ. Διαμαντοπούλου.
"Η πολιτική που βάζουμε μπροστά έχει πάθος για δικαιοσύνη και επιδιώκει να εγγυηθεί τη λογική στην κατανομή του εκπαιδευτικού δυναμικού της χώρας (...) Τι μήνυμα δίνουμε στα σημερινά παιδιά και αυριανούς πολίτες όταν στον χώρο της εκπαίδευσης, που είναι ο κατ΄εξοχήν χώρος της μάθησης δια του παραδείγματος, βλέπουν να πρυτανεύουν τα "κονέ" τα "βύσματα" και οι "άκρες"; Βάζουμε, λοιπόν, "τελεία" και δεν αλλάζουμε απλά σελίδα" δήλωσε η κ. Διαμαντοπούλου.