Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

EΠΙΣΤΟΛΗ Κ. ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ

Θέμα: Επιστολή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη
κ.Μιχάλη Χρυσοχοϊδη
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με το υπ.αριθμ. 8039/45196/2-α’/12-10-2009 του τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Πιερίας, επίκειται μεταστέγαση της υπηρεσίας στο ΚΕΣ Λεπτοκαριάς.
Έως σήμερα η εν λόγω υπηρεσία στεγάζεται στην πόλη της Κατερίνης, πρωτεύουσας του νομού Πιερίας και στη χ/θ438 της Ε.Ο. Αθηνών –Θεσσαλονίκης, δηλαδή στο μέσον ακριβώς του τομέα εδαφικής αρμοδιότητας της που είναι από τη χ/θ 393,300 έως χ/θ 474 Ε.Ο. Αθηνών –Θεσσαλονίκης.
Υπάρχει δηλαδή άμεση πρόσβαση σε αμφότερα τα ρεύματα κυκλοφορίας της Εθνικής Οδού και είναι δυνατή η άμεση και έγκαιρη ανταπόκριση σε περιστατικά που λαμβάνουν χώρα είτε στο βόρειο είτε στο νότιο τμήμα του οδικού άξονα. Πρέπει να αναφερθεί επίσης ότι η μεγάλη πλειοψηφία των περιστατικών που απασχόλησαν την υπηρεσία είναι στο βόρειο τμήμα του οδικού άξονα, από Κατερίνη προς Θεσσαλονίκη.
Επιπλέον, οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις έχουν παραχωρηθεί από το δήμο Κατερίνης, χωρίς μίσθωση και για απεριόριστο χρονικό διάστημα, πληρούν τις απαιτήσεις λειτουργίας και ακόμη η υπάρχουσα θέση παρέχει καλύτερη εξυπηρέτηση στους προσερχόμενους πολίτες, τόσο της πόλης της Κατερίνης και των λοιπών δήμων της περιοχής όσο και των διερχόμενων από την εθνική οδό οδηγών και αλλοδαπών τουριστών, οι οποίοι μπορούν να απευθύνονται άμεσα και στις άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες.
Ας σημειωθεί επίσης ότι σε καθημερινή βάση η εν λόγω υπηρεσία συγκροτεί ένα μικτό κλιμάκιο ελέγχου με υπαλλήλους του τμήματος Συγκοινωνιών, ΚΤΕΟ και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας, υπηρεσίες με έδρα την πόλη της Κατερίνης και ελέγχους που πραγματοποιούνται επί της εθνικής οδού στους κόμβους γύρω από την Κατερίνη, όπου υπάρχει και αυξημένη κίνηση οχημάτων. Η μεταστέγαση θα διαταράξει τη συνεργασία αυτή και την παρουσία του κλιμακίου ελέγχου.
Επίσης συχνά ζητείται από τις Οικονομικές Ελεγκτικές Υπηρεσίες η συνδρομή σταθμών σε ανάλογους ελέγχους στα ίδια ως άνω σημεία, με άμεση ανταπόκριση από την υπηρεσία μας.
Επισημαίνουμε τέλος ότι η γειτνίαση με τη Θεσσαλονίκη (χ/θ 474 Ε.Ο.) και η συγκέντρωση του πληθυσμού της Πιερίας κατά τα 4/5 προς την ανωτέρω χιλιομετρική θέση, συνηγορεί στο να παραμείνει στην υπάρχουσα θέση το τμήμα Αυτοκινητοδρόμων Ν.Πιερίας προς αποφυγή γενικότερης ταλαιπωρίας των πολιτών και των διερχομένων.
Κύριε Υπουργέ,
Συνεκτιμώντας όλα τα παραπάνω, θεωρώ πως η μεταστέγαση της υπηρεσίας δεν θα διευκολύνει αλλά αντίθετα θα δημιουργήσει δυσλειτουργίες που θα αποβούν σε βάρος της λειτουργίας του τμήματος και του σημαντικού έργου που καλείται να επιτελέσει.
Την ίδια άποψη κατέθεσε και εγγράφως το αρμόδιο τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Ν.Πιερίας προς την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας.

Με εκτίμηση
Κώστας Κουκοδήμος
Βουλευτής Ν.Πιερίας