Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Κ.ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΓΙΑ ΤΑ STAGE

Η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα- Σιδηροπούλου, σχετικά με τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης για τους εργαζομένους με συμβάσεις έργου και προγράμματα stage, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Η απόφαση της Κυβέρνησης να αφήσει χιλιάδες συμβασιούχους με συμβάσεις μαθητείας «stage» στο δρόμο και αποδεικνύεται χωρίς σχέδιο και φανερώνει το έλλειμα ευαισθησίας της Κυβέρνησης του Πασοκ. Δεν είναι δυνατόν να αφεθούν χιλιάδες νέοι και χιλιάδες νέες γυναίκες και μητέρες στην τύχη τους και δεν είναι δυνατόν, τα όνειρα χιλιάδων ανθρώπων που εμπιστεύτηκαν την ελληνική πολιτεία να συνθλίβονται στις μυλόπετρες των κομματικών αντιπαραθέσεων.
Το μόνο που έκαναν όλες αυτές οι νέες και οι νέοι είναι μέσα από τις συμβάσεις μαθητείας να αξιοποιήσουν τις όποιες ευκαιρίες υπάρχουν προκειμένου να διεκδικήσουν στη συνέχεια μια αξιοπρεπή θέση εργασίας.
Παράλληλα υπάρχει θέμα με τους συμβασιούχους που απασχολούνται πάνω από 24 και πλέον μήνες και είναι στο Δημόσιο και αυτούς δεν μπορεί να τους διώξει κανείς.