Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

STOCHOLM

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Μεσογειακό Μουσείο της Στοκχόλμης, η παρουσίαση της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Αμμόχωστος – μία Ευρωπαϊκή πόλη φάντασμα». Τα εγκαίνια της έκθεσης τέλεσε ο δήμαρχος Αμμοχώστου, Αλέξης Γαλανός, ηγούμενος αντιπροσωπείας του δήμου, στην οποία συμμετείχαν οι επικεφαλείς των δημοτικών ομάδων ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, κκ. Κώστας Χατζηκακού και Σίμος Ιωάννου, αντίστοιχα. Στα εγκαίνια παρέστησαν Σουηδοί επίσημοι, μέλη του διπλωματικού σώματος, στελέχη ΜΚΟ, δημοσιογράφοι, μέλη της κυπριακής και της ελληνικής ομογένειας και πλήθος κόσμου.

Στην ομιλία του, ο δήμαρχος Αμμοχώστου αναφέρθηκε στη ξεχωριστή περίπτωση της πόλης της Αμμοχώστου που εδώ και 35 χρόνια κρατείται κλειστή και έρημη, παρά τα ψηφίσματα του ΣΑ των ΗΕ για την άμεση επιστροφή της στους κατοίκους της, αφημένη στη φθορά του χρόνου.
Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν η διευθύντρια του Μουσείου Δρ.Sanne Houby–Nielsen και ο πρέσβυς της Κύπρου στη Σουηδία Παύλος Αναστασιάδης. Κατά τα εγκαίνια προβλήθηκε και ταινία μικρού μήκους με θέμα «Αμμόχωστος – μια Ευρωπαϊκή πόλη φάντασμα».