Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Συνεργασία του ΤΕΙ Κατερίνης με Γερμανικά Πανεπιστήμια

Από 1 έως 5 Δεκεμβρίου 2009 οι καθηγητές του Τμήματος κ.κ. Ευάγγελος Καραβαγγέλης και Αθανάσιος Κελέμης πραγματοποίησαν επίσημη επίσκεψη στο πλαίσιο του Προγράμματος ERASMUS σε δύο σημαντικά Γερμανικά Πανεπιστήμια με σκοπό την ανάπτυξη συνεργασίας με τους διακεκριμένους Γερμανούς Καθηγητές:

Robert Graf του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Καρλσρούης (Hochschule Karlsruhe Technik und Wissenschaft – Information Sciense in Economics / Production Planning Systems) που είναι ο δημιουργός και κάτοχος των δικαιωμάτων του διεθνούς εμβέλειας Παίγνιου Προσομοίωσης “Logtime” το οποίο αποτελεί μέσο βιωματικής διδασκαλίας της συνολικής λειτουργίας της Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Το συγκεκριμένο Παίγνιο θα ενταχθεί μελλοντικά στο Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος μας στην Ελληνική Γλώσσα,
Michael Klotz του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών του Στράλσουντ (University of Applied Sciences / Fanhhochschule Stralund – School of Business Studies) που είναι ο επιστημονικός υπεύθυνος Ευρωπαϊκού Έργου (Project) εφεύρεσης και εγκατάστασης Συστήματος Λειτουργικής Ιχνηλασιμότητας για Διακρατικό Δίκτυο Ωκεανογραφικών Μουσείων στο οποίο συμμετέχει ενεργά το Τμήμα μας με τον φοιτητή μας Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη. Τα ευρήματα και αποτελέσματα του συγκεκριμένου Έργου θα παρουσιαστούν και θα αξιοποιηθούν στο πλαίσιο λειτουργίας του Τμήματος μας.
Και στα δύο Γερμανικά Πανεπιστήμια οι καθηγητές του Τμήματός μας παρουσίασαν τις πραγματικές εκπαιδευτικές, επιστημονικές, ερευνητικές και συμβουλευτικές δυνατότητες του Τμήματος μας κι ανέπτυξαν θεμελιώδεις έννοιες του γνωστικού αντικειμένου του.
Τα δυο Γερμανικά Πανεπιστήμια ανταποκρίθηκαν θετικότατα στις προτάσεις του Τμήματος μας για σύσφιξη σχέσεων με άμεσο στόχο την αύξηση των ανταλλαγών σε επίπεδο καθηγητών, φοιτητών, διοικητικών και τεχνικών υπαλλήλων όπως και σε επίπεδο τεχνογνωσίας προς αμοιβαίο όφελος.

Σε κάθε Εκπαιδευτική Επίσκεψη προσφέρθηκε στο Γερμανό Καθηγητή υποδοχής αλλά και στην αντίστοιχη Διεύθυνση του Ευρωπαϊκού – Προγράμματος ERASMUS Ενημερωτικό Έντυπο και Ψηφιακό Υλικό για προβολή του Νομού Πιερίας, του Δήμου Κατερίνης, του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων – Logistics. Η διάθεση του υλικού έγινε από το Νομάρχη Πιερίας κ. Γεώργιο Παπαστεργίου, τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη, τον Πρόεδρο του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης Καθηγητή κ. Παύλο Καρακολτσίδη και τη Διεύθυνση του Προγράμματος ERASMUS του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης (κυρίες Γρηγοριάδου και Μανάβη) τους οποίους και ευχαριστούμε.