Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

"Αφαιρούν πόρους"



Σχετικά με τις προτάσεις του υπουργού Εργασίας για τη χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης στην επιτροπή «κοινωνικού» διαλόγου για το ασφαλιστικό, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν δίνει, αλλά αφαιρεί πόρους από την κοινωνική ασφάλιση. Όχι μόνο δεν ενισχύει την κοινωνική ασφάλιση με νέους πόρους, αλλά της αφαιρεί τμήμα των εσόδων της και αφήνει αλώβητη την εισφοροδιαφυγή", δήλωσε ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις προτάσεις του υπουργού Εργασίας για τη χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης.
"Τα υπαρκτά προβλήματα της κοινωνικής ασφάλισης είναι η μεγάλη εισφοροδιαφυγή, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η ελλιπής κρατική χρηματοδότηση, τα χρέη προς αυτή (12 δις ευρώ) του κράτους και των ιδιωτών (3,2 δις ευρώ), η λεηλασία των κλάδων υγείας από φαρμακευτικές εταιρείες και ιδιωτικά νοσοκομεία. Τα μεγάλα επίσης ζητούμενα γι’ αυτή είναι η σταδιακή επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών της, η ασφαλής διαχείριση όσων της απέμειναν και η θέσπιση νέων πόρων χρηματοδότησής της", ανέφερε ο κ. Στρατούλης.
Για τη Moody’s
Ο Παν. Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας την πιστοληπτική υποβάθμιση της χώρας από τη Moody’s, ανέφερε:
"Η Moody’s παίζει με την ελληνική οικονομία όπως η γάτα με το ποντίκι. Η κυβέρνηση έχει μεταβληθεί σε άθυρμα των διεθνών κερδοσκοπικών αγορών.
Όσο η κυβέρνηση προσπαθεί να είναι αξιόπιστη απέναντι στο «καρτέλ» των απολύτως αφερέγγυων αμερικάνικων εταιρειών πιστοληπτικής βαθμολόγησης, τις αποκαλούμενες «τρεις αδελφές», τόσο περισσότερο εγκαταλείπει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της και τόσο πιο αναξιόπιστη γίνεται απέναντι στον ελληνικό λαό".