Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

«Τιμή στον Άνθρωπο».

Την 1η Ιανουαρίου 2010 στην εκδήλωση που διοργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας



Τιμή στα Συσσίτια της Ιεράς Μητρόπολης  «Ο Άρτος ο Επιούσιος»


Ο Νομάρχης Πιερίας θα τιμήσει για το κοινωνικό τους έργο όσους συμβάλουν στην καθημερινή εθελοντική προσφορά φαγητού
Την πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Αγαθονίκου για την καθημερινή προσφορά φαγητού στους άπορους συνανθρώπους μας, τα γνωστά Συσσίτια «Ο Άρτος ο Επιούσιος», θα τιμήσει ανήμερα της Πρωτοχρονιάς στο Διοικητήριο κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης εκδήλωσης «Τιμή στον Άνθρωπο» ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου.
Όπως είναι γνωστό, την 1η του έτους ο Νομάρχης Πιερίας στη δεξίωση που διοργανώνεται στη Νομαρχία τιμά κάθε χρόνο φυσικά πρόσωπα και συλλογικούς φορείς που διακρίθηκαν για το κοινωνικό τους έργο στην Πιερία, σε μια συμβολική κίνηση για την ανάδειξη του πνεύματος του εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Η εκδήλωση που περιλαμβάνει και δεξίωση προς τους φορείς και τους πολίτες, διοργανώνεται αμέσως μετά την Επίσημη Δοξολογία της 1ης Ιανουαρίου 2010, η οποία δοξολογία έχει προγραμματιστεί στις 11 το πρωί στον Καθεδρικό Ναό της Θείας Αναλήψεως, όπου θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ.κ. Αγαθόνικος.


Αξίζει να σημειωθεί ότι στα Συσσίτια «Ο Άρτος ο Επιούσιος» απασχολούνται εκ περιτροπής περισσότεροι από 200 εθελοντές που εργάζονται στην παραγωγή, τη συσκευασία και τη μεταφορά των 180 μερίδων φαγητού που διανέμονται σε αντίστοιχο αριθμό συμπολιτών μας με την ευθύνη όλων των ενοριών της πόλης της Κατερίνης. Η εθελοντική αυτή δράση, που συντονίζεται από τριμελή επιτροπή ιερέων συμπληρώνει φέτος 11 χρόνια κοινωνικού έργου και στηρίζεται αποκλειστικά στις δωρεές των πιστών και πολλών χορηγών.