Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω επί σειρά ετών η απαίτηση της Πιερίας για την ανακατασκευή της 13ης εθνικής οδού (Κατερίνης-Ελασσόνας) που με αφορμή το κλείσιμο της εθνικής οδού στο ύψος των Τεμπών τις τελευταίες ημέρες «σηκώνει το βάρος» της κυκλοφοριακής σύνδεσης Αθήνας-Θεσσαλονίκης. Αλλεπάλληλες επιστολές, αιτήματα, εκκλήσεις προς κάθε αρμόδιο υπουργό, προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έπεσαν στο κενό.
Θεωρώ κρίσιμη τη χρονική στιγμή και απολύτως αναγκαία την παρέμβαση της πολιτείας.
Την ίδια άποψη εξέφρασα με δήλωσή μου τον Αύγουστο του 2008 με επιστολή μου στον τ. Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τσιότρα και με αφορμή την προκήρυξη για τα έργα που επρόκειτο να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ και αφορούσαν περιφερειακούς δρόμους.
Τόνισα και τότε και επαναλαμβάνω σήμερα πως το συγκεκριμένο έργο αποτελεί πρώτη προτεραιότητα σε ο,τι αφορά τα οδικά έργα. Και αυτό σήμερα αποδεικνύεται από την ταλαιπωρία που υφίστανται οι οδηγοί σε έναν δρόμο που μόνον κατ’ ευφημισμόν είναι «εθνική οδός».
Η δήλωση του υφυπουργού Υποδομών κ. Μαγκριώτη σε πρόσφατη επίσκεψή του στο νομό Πιερίας και με αφορμή τις πλημμύρες του Νοεμβρίου για επανασχεδιασμό του ΕΣΠΑ και πιθανή ένταξη του δρόμου, παρέπεμπε για ακόμη μια φορά το συγκεκριμένο έργο στις καλένδες και σε καμία περίπτωση δεν «απαντούσε» στο επιτακτικό ερώτημα των πολιτών της Πιερίας, για το αν θα ενταχθεί στον κυβερνητικό σχεδιασμό το συγκεκριμένο έργο.
Μήπως σήμερα θα πρέπει να αναθεωρήσει και να περάσει από τις γενικολογίες στις πράξεις;