Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2009

ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Ο κ. Μητσοτάκης εκτιμά ότι το 2010 θα είναι χρόνος καμπής προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο, καθώς και ότι τα χρονικά περιθώρια εξαντλήθηκαν και ήρθε η ώρα των δύσκολων αποφάσεων.

Σημειώνει επίσης ότι αναποφασιστικότητα, αμφιταλαντεύσεις, υπαναχωρήσεις δεν συγχωρούνται πλέον και εκφράζει την πεποίθησή του ότι οι έκτακτες περιστάσεις απαιτούν έκτακτα μέτρα.
Προσθέτει δε πως στην κυβέρνησή που προτείνει πρέπει να κληθούν να μετάσχουν όλοι όσοι μπορούν να βοηθήσουν.
«Να ζητηθεί από το Λουκά Παπαδήμο να αναλάβει την κεντρική ευθύνη για την οικονομία, να επιστρατευθεί ο Αλέκος Παπαδόπουλος να αναλάβει τα δημόσια οικονομικά, οι δύο μαζί με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, που απέδειξε ότι είναι ικανός και κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση να μετέχουν στην ολιγομελή κυβερνητική επιτροπή που θα παίρνει τις αποφάσεις στην οποία πρέπει να παρακληθεί να μετάσχει ως αντιπρόεδρος και υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου ο Κώστας Σημίτης» υπογραμμίζει ο πρώην πρωθυπουργός.
Επισημαίνει μάλιστα ότι αυτή η κυβέρνηση παίρνοντας αμέσως, με τη στήριξη της ΝΔ, τα πρώτα αναγκαία μέτρα, θα αλλάξει δραματικά προς το καλύτερο το κλίμα στις διεθνείς αγορές και την ενωμένη Ευρώπη.
Αυτή η κυβέρνηση, όπως υποστηρίζει, θα έχει ως αποτέλεσμα να μπορούμε να δανειστούμε ευκολότερα και φθηνότερα αλλά και θα ξαναγεννήσει στο εσωτερικό την ελπίδα στους πολλούς που εξακολουθούν παρά τις αντίξοες συνθήκες να δουλεύουν και να παράγουν.
«Ετσι με αυξημένο κύρος και με τις μικρότερες κατά το δυνατόν κοινωνικές αντιδράσεις θα μπορέσει η κυβέρνηση να προχωρήσει στα πλαίσια του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης στις βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα. Εάν αυτά συμβούν το 2010 θα είναι ο πρώτος χώρος για τη χώρα μας μιας νέας πορείας που θα είναι μακρά και δύσκολη όμως θα μας οδηγήσει σε μια νέα περίοδο κοινωνικής γαλήνης και ευημερίας και θα καταστήσει την Ελλάδα σεβαστό και ισάξιο εταίρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την παγκόσμια κοινότητα», καταλήγει ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ.KKE: Η πρόταση Μητσοτάκη εκφράζει το φόβο μήπως ο λαός σηκώσει το ανάστημά του
«Η πρόταση του Κ. Μητσοτάκη εκφράζει την επιδίωξη της πλουτοκρατίας να προχωρήσει ακόμα πιο αποφασιστικά και με ανοιχτή σύμπραξη όλων των αστικών πτερύγων η αντιλαϊκή θύελλα που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση και που την στηρίζει η ΝΔ επί της ουσίας», σχολίασε το ΚΚΕ
Τόνισε δε ότι «ανεξάρτητα από τη θέση της κυβέρνησης, το βέβαιο είναι ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν ίδια στρατηγική» και πρόσθεσε ότι «η πρόταση Μητσοτάκη εκφράζει και το φόβο της αστικής τάξης μήπως ο λαός σηκώσει το ανάστημά του. Γι' αυτό και τα περί 'εθνικής ομοψυχίας'».
«Όταν οι εχθροί του λαού συναινούν, οι λαϊκές δυνάμεις πρέπει να πάρουν τα μέτρα τους τώρα. Να συγκροτήσουν τη λαϊκή αντιμονοπωλιακή συμμαχία, αποφασιστικά να προχωρήσει η αντεπίθεση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων», κατέληξε το ΚΚΕ.ΣΥΝ: Η πρόταση Μητσοτάκη δεν αφορά την αριστερά
«Η πρόταση του κ. Μητσοτάκη για κυβέρνηση εθνικής ανάγκης ώστε να παρθούν ακόμα πιο σκληρά μέτρα, που θα φέρουν σε πιο δύσκολη θέση την ελληνική κοινωνία και θα βυθίσουν την οικονομία σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση, δεν αφορά σίγουρα την αριστερά», παρατήρησε ο ΣΥΝ
Όπως τόνισε, «απευθύνεται στις κυβερνήσεις που μας οδήγησαν τα προηγούμενα χρόνια με την ασκούμενη οικονομική πολιτική τους στο σημερινό αδιέξοδο υπηρετώντας το νεοφιλελεύθερο οικονομικό μοντέλο».

«Τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας δεν έχουν ανάγκη από τέτοιες προτάσεις, αλλά από μια ριζικά διαφορετική πολιτική που θα προστατεύει το εισόδημα, την εργασία και το περιβάλλον», πρόσθεσε.
Κάλεσε τέλος «τη νεολαία και τους εργαζόμενους σε αγώνες για μια ριζοσπαστική προοδευτική αλλαγή για την οικοδόμηση μιας δίκαιης κοινωνίας».Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ