Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

ΟΙ ΤΑΜΙΕΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

Οι δυο ταμίες του Δήμου Παγγαίου είναι οι δράστες της στυγερής δολοφονίας του δημάρχου Τριαντάφυλλου Κουκούδη, που βρέθηκε νεκρός χθες το βράδυ σε ερημική παραλία δυτικά της Καβάλας.

Το θύμα, ο δήμαρχος Παγγαίου, Τριαντάφυλλος Κουκούδης.
Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υποστράτηγος Αλέξανδρος Μπιτζής έκανε λόγω για πρωτοφανή αγριότητα των δυο δραστών σε βάρος του θύματος.
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο δήμαρχος δέχθηκε πολλαπλά χτυπήματα στο πρόσωπο από αιχμηρό αντικείμενο και οκτώ πυροβολισμούς στο θώρακα και το κεφάλι. Στον τόπο της δολοφονίας οι αστυνομικοί βρήκαν συνολικά δεκατέσσερις κάλυκες, ενώ υπήρξε και συμπλοκή ανάμεσα στο θύμα και τους δράστες.
Όπως τόνισε ο υποστράτηγος, το κίνητρο της δολοφονίας των δυο δραστών ήταν το οικονομικό έλλειμμα που είχε δημιουργηθεί στο ταμείο του Δήμου τόσο από το δήμαρχο όσο και από τους δυο δράστες.
Ο κ. Μπιτζής σημείωσε πως ο δήμαρχος πίεζε τους ταμίες να βρουν τρόπο για να καλύψουν το έλλειμμα ενώ ο ίδιος είχε βρει τα χρήματα που του αναλογούσαν και σημείωσε πως το ποσό των δυο δραστών ήταν και το μεγαλύτερο.
Οι ταμίες έδωσαν ραντεβού την Κυριακή το απόγευμα στο δήμαρχο σε ερημική περιοχή του Δήμου Ελευθερών προκειμένου να του δώσουν τίτλους ιδιοκτησίας και συμβόλαια ακινήτων τους ώστε ο δήμαρχος να τα βάλει ως εγγύηση και να βγάλει δάνειο στο όνομα τους για να καλυφθεί έτσι το χρέος.
Τότε του επιτέθηκαν και αφού πρώτα τον χτύπησαν με αγριότητα στη συνέχεια τον πυροβόλησαν και τον τοποθέτησαν στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του. Το πυροβόλο όπλο οι δυο δράστες το προμηθεύτηκαν έναντι χρηματικού τιμήματος, ως ενοίκιο, από κάτοικο της περιοχής ο οποίος και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ