Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ Ο ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ

Μεγάλη επιτυχία του Νομάρχη Πιερίας στην Επιτροπή των Περιφερειών η ανάληψη σύνταξης της γνωμοδότησης για την ένταξη Κροατίας, Π.Γ.Δ.Μ. και Τουρκίας στην Ε.Ε.
Ο Νομάρχης Πιερίας εισηγητής για τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες στην Επιτροπή των Περιφερειών
Την εισήγηση για μια στρατηγικής σημασίας Γνωμοδότηση που αφορά στις Υποψήφιες προς ένταξη στην Ε.Ε. χώρες, την Κροατία, την Π.Γ.Δ.Μ (Σκόπια) και την Τουρκία, ανέλαβε ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, ως μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών, στην εκτός έδρας Συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων (RELEX) που πραγματοποιήθηκε στις 27 Νοεμβρίου 2009, στην πόλη Χέλσινμπόργκ της Σουηδίας.
H επιλογή του κ. Παπαστεργίου από τα μέλη της RELEX ως εισηγητή και συντάκτη της συγκεκριμένης γνωμοδότησης αποτελεί μια μεγάλη προσωπική επιτυχία για ένα σημαντικό ζήτημα που άπτεται και των εθνικών συμφερόντων της πατρίδας μας.
Το κείμενο που θα συντάξει ο κ. Παπαστεργίου θα κατατεθεί την άνοιξη του 2010 και θα αποτυπώσει την άποψη της Επιτροπής των Περιφερειών για την πορεία προς την ένταξη στην ΕΕ των υποψηφίων χωρών και γειτόνων μας, με κεντρικό σημείο αναφοράς το σχετικό πακέτο Εκθέσεων για την Διεύρυνση που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Οκτώβριο.
Ο Νομάρχης Πιερίας κ. Γιώργος Παπαστεργίου δήλωσε σχετικά με την επιλογή του ως εισηγητή: « Αισθάνομαι πολύ υπερήφανος που οι συνάδελφοι στην Επιτροπή με επέλεξαν ως εισηγητή της συγκεκριμένης γνωμοδότησης για ένα ζήτημα που έχει τεράστια εθνική σημασία για μας. Από το 2006 μέχρι σήμερα που είμαι μέλος της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Μικτής Συμβουλευτικής Επιτροπής για τη FYROM, όσον αφορά τα κριτήρια της Κοπεγχάγης, καθώς και της Ευρωμεσογειακής Ένωσης (ARLEM), μοναδικό μου μέλημα είναι να εκπροσωπώ επαξίως την Πιερία και την Ελλάδα. Έχοντας πλέον εμπειρία τριών ετών διαπιστώνω πόσο χρήσιμη μπορεί να αποδεικνύεται αυτή η δράση και η συμμετοχή μου, γεγονός που αυξάνει ταυτόχρονα και το μέγεθος της ευθύνης».