Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΦΡΑΟΥΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ
Βουλευτής Ν. Πιερίας-ΠΑΣΟΚ





Μετά από επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φραουλοπαραγωγών Σβορώνου νομού Πιερίας προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ και κοινοποίηση προς τον βουλευτή κ. Γιάννη Αμοιρίδη για « Αποζημιώσεις λόγω ακαρπίας φράουλας» ο βουλευτής έκανε Αναφορά – Ερώτηση σύμφωνα με το άρθρο 125 του κανονισμού της Βουλής προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Η επιστολή έχει ως εξής:

Κύριε Πρόεδρε,
Σε συνέχεια του από 14 Μαΐου 2009 εγγράφου μας, το οποίο και σας επισυνάπτουμε επανερχόμαστε στο θέμα των αποζημιώσεων λόγω της ακαρπίας στην παραγωγή της φράουλας του Ν. Πιερίας.

Μετά από τις δηλώσεις ζημιών που έγιναν από τους φραουλοπαραγωγούς του Ν. Πιερίας πραγματοποιήθηκε έλεγχος στις καλλιέργειες τόσο από τους γεωπόνους της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης ΝΑ Πιερίας, όσο και από τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ Θεσσαλονίκης. Διαπιστώθηκε πως η ζημία, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, ανέρχεται στο 80% της παραγωγής.

Ζητούμε η εν λόγω ζημία να ενταχθεί κατ΄ εξαίρεση στις αποζημιώσεις ακαρπίας φράουλας του 2009, κάτι που δυστυχώς δεν έχει γίνει μέχρι και σήμερα, ώστε να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις στους παραγωγούς, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους .

Ευελπιστούμε στην άμεση επίλυση του αιτήματός μας και παρακαλούμε για τις περαιτέρω ενέργειες.