Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Συνεργασία του βουλευτή Γ. Άμοιρίδη και του δημάρχου Δίου



Συνεργασία του βουλευτή Γ. Άμοιρίδη και του δημάρχου Δίου, με τον υφ. Υποδομών Γ. Μαγκριώτη για τη χρηματοδότηση της αντιπλημμυρικής μελέτης του Δήμου Δίου Τη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών για τη χρηματοδότηση της αντιπλημμυρικής μελέτης του Δήμου Δίου, απέσπασε ο βουλευτής Πιερίας του Πα.Σο.Κ. Γιάννης Αμοιρίδης. Ο κ. Αμοιρίδης, το πρωί της Πέμπτης, συνοδευόμενος από το δήμαρχο Δίου Γρ. Παπαχρήστο είχε συνεργασία με τον υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη για την προώθηση της αντιπλημμυρικής μελέτης του Δήμου Δίου, η οποία έχει ολοκληρωθεί εδώ και πολλά χρόνια, αλλά η υλοποίησή της σταματούσε στις αρνήσεις της ηγεσίας του πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ για χρηματοδότηση.
«Οι ολοένα συχνότερες και εντονότερες βροχοπτώσεις στην περιοχή του Δήμου Δίου, κάνουν επιτακτική την ανάγκη κατασκευής σύγχρονων αντιπλημμυρικών έργων τα οποία περιλαμβάνονται στην ολοκληρωμένη μελέτη που έχει εκπονήσει και καταθέσει ο Δήμος», ανέφερε ο κ. Αμοιρίδης.

Ο προϋπολογισμός των έργων της μελέτης ανέρχεται σε 11,5 εκατομμύρια ευρώ και η πρόθεση του Υπουργείου είναι η χρηματοδότησή τους, ώστε να «οχυρωθούν» οι περιουσίες των πολιτών της περιοχής, να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα νέων καταστροφών, αλλά και να προστατευθεί η ανθρώπινη ζωή, αφού οι πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις άφησαν εκτός των άλλων προβλημάτων και έναν αγνοούμενο.

Να σημειωθεί, ότι ο κ. Μαγκριώτης, επισκέφθηκε το Δήμο Δίου στις αρχές του περασμένου Νοέμβρη, διαμορφώνοντας προσωπική άποψη για την αναγκαιότητα των αντιπλημμυρικών έργων.

«Παρά την άσχημη οικονομική συγκυρία, η Κυβέρνηση έχει την βούληση, αλλά κυρίως το σχέδιο να προχωρήσει στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων που απασχολούν την περιοχή μας και ένα ακόμη δείγμα αποτελεί η αποδοχή του αιτήματος μας για χρηματοδότηση ενός τόσο σπουδαίου έργου, όπως η αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Δίου», δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον υφυπουργό Υποδομών ο βουλευτής Πιερίας Γιάννης Αμοιρίδης. Ο κ. Αμοιρίδης, τόνισε επίσης ως ένα καθοριστικό στοιχείο για την αποδοχή του αιτήματος, την πλήρη ωριμότητα του φακέλου που κατέθεσε ο Δήμος Δίου, προς χρηματοδότηση.