Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

ME ISO O ΔΗΜΟΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

Απέκτησε επάξια τη διαχειριστική επάρκεια TUV



Την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκε ο έλεγχος για την διαχειριστική επάρκεια των υπηρεσιών του Δήμου Λιτοχώρου αναφορικά με τις διαδικασίες μελετών, δημοπρασιών, κατασκευών, ελέγχου και επίβλεψης δημόσιων, συγχρηματοδοτούμενων και κοινοτικών έργων. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας τα στελέχη της TUV μετέφεραν στο Δήμαρχο Λιτοχώρου Θανάση Τσιφοδήμο, αλλά και στα στελέχη του Δήμου την ικανοποίησή τους σχετικά με την άψογη εικόνα που εμφανίζει ο Δήμος Λιτοχώρου σε όλα τα επίπεδα.


Ο Δήμος Λιτόχωρου έχει αναπτύξει και εφαρμόζει ένα Σύστημα Ποιότητας κατά ISO 9001:2008 που αποσκοπεί στην συνεχή βελτίωση:
α. της ικανοποίησης των αποδεκτών των παρεχομένων υπηρεσιών διαχείρισης συγχρηματοδοτούμενων έργων, και
β. της εσωτερικής του λειτουργίας

Για την επίτευξη των ανωτέρω ο Δήμος Λιτόχωρου έχει θέσει ως προϋπόθεση τον αποτελεσματικό προγραμματισμό και έλεγχο όλων των δραστηριοτήτων του που επιδρούν στην ικανοποίηση των αποδεκτών των ανωτέρω υπηρεσιών του, με στόχο τον-έγκαιρο εντοπισμό και άμεση υπέρβαση τυχόν δυσλειτουργιών καθώς και την συνεχή διερεύνηση και ικανοποίηση των απαιτήσεων και παραπόνων των αποδεκτών αυτών. Σε αυτό το πλαίσιο, κάθε σχετικό εντοπισμένο πρόβλημα αντιμετωπίζεται ως ευκαιρία συνεχούς βελτίωσης.

Για την απρόσκοπτη εφαρμογή του Συστήματος Ποιότητας, η Διοίκηση του Δήμου Λιτόχωρου έχει δεσμευτεί και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την παροχή όλων των απαιτούμενων πόρων. Δέσμευση της Διοίκησης του Δήμου Λιτόχωρου αποτελεί επίσης η συνεχής παρακολούθηση νομοθετικών και λοιπών απαιτήσεων στο πλαίσιο των οποίων λειτουργεί, καθώς και η πλήρης και έγκαιρη συμμόρφωση με αυτές.

Αναγνωρίζοντας τα στελέχη του Δήμου ως το πλέον πολύτιμο κεφάλαιο του, η Διοίκηση του Δήμου Λιτόχωρου μεριμνά για την δημιουργία συνθηκών εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ του προσωπικού όλων των τμημάτων του, ενισχύοντας συνεχώς το πνεύμα ομαδικής εργασίας μεταξύ τους.

Παράλληλα δέσμευση της Διοίκησης του Δήμου Λιτόχωρου αποτελεί η τακτική εκπαίδευση και η διαρκής καθοδήγηση όλων των εργαζομένων η εργασία των οποίων επηρεάζει την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, καθώς και η τήρηση και βελτίωση ποιοτικών συνθηκών εργασίας.

Τέλος, αναγνωρίζοντας όλους τους προμηθευτές και συνεργάτες ως αναπόσπαστο τμήμα του ευρύτερου δυναμικού του Δήμου, η Διοίκηση του Δήμου Λιτόχωρου, μεριμνά για την ανάπτυξη σχέσεων εποικοδομητικής και αποτελεσματικής συνεργασίας με αυτούς.