Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

ΜΕ ΑΛΥΣΙΔΕΣ...





Η χιονόπτωση σταμάτησε από το μεσημέρι του Σαββάτου μέσα στην Κοζάνη, τη Φλώρινα και την Καστοριά, το κρύο όμως παραμένει τσουχτερό και στον ορεινό όγκο της περιοχής η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Το ίδιο ισχύει και για την κίνηση των οχημάτων προς τα χιονοδρομικά κέντρα «3 - 5 Πηγάδια» και Σέλι Ημαθίας, καθώς και προς το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμάκτσαλαν στο νομό Πέλλας.
Οι θερμοκρασίες που επικρατούν σε ολόκληρη σχεδόν τη Βόρεια Ελλάδα είναι αρκετά χαμηλές.
Η Τροχαία συνιστά στους οδηγούς που κινούνται, κυρίως, στο ορεινό οδικό δίκτυο των Νομών Κοζάνης, Φλώρινας και Καστοριάς, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να έχουν μαζί τους αλυσίδες λόγω της χιονόπτωσης αλλά και του παγετού.
Το κρύο θα διατηρηθεί και την Κυριακή. Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη, αλλά με σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων.



Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Σταδιακά όμως και σε αυτές τις περιοχές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Σε μικρή άνοδο η θερμοκρασία την Δευτέρα. Τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Από το μεσημέρι και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα ενταθούν θα εκδηλωθούν και καταιγίδες με σταδιακή ανατολική επέκταση.
Τη νύχτα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και σε περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.



Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ