Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αρωμα χειμώνα θα μυρίσει από το βράδυ του Σαββάτου σε όλη τη χώρα, καθώς η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, οι βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι που θα φτάσουν ακόμη και τα 9 μποφόρ στο Αιγαίο θα είναι το σκηνικό του καιρού μέχρι τη Δευτέρα.




'Ηδη το Λιμεναρχείο Ζακύνθου έχει εκδόσει απαγορευτικό προς όλα τα πλοία της ακτοπλοϊκής γραμμής Ζακύνθου-Κυλλήνης, καθώς οι άνεμοι που πνέουν στο Ιόνιο φτάνουν μέχρι και τα 9 μποφόρ.



Από το βράδυ του Σαββάτου θα χιονίσει στα βορειοδυτικά ορεινά και μάλιστα στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δ.Στερεά τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά.



Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στα πελάγη 7 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε βαθμιαία πτώση.



Την Κυριακή, βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και χιόνια στα ορεινά και σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Έντονες θα είναι οι χιονοπτώσεις στην Ήπειρο.



Περιορισμένη μάλιστα θα είναι και η ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν μέχρι και τα 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά.




Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και τη Δευτέρα, με τους ανέμους να κυμαίνονται στα 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.