Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Σοβαρές επιφυλάξεις για το σχέδιο «Καλλικράτης»

Σοβαρές επιφυλάξεις για το σχέδιο «Καλλικράτης» εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε δύο προτάσεις εν όψει των δημοτικών εκλογών: καταρχήν ανακοίνωσε ότι το κόμμα του δεν θα δώσει χρίσμα για τους υποψήφιους δημάρχους σε μικρούς δήμους.
Επιπλέον, πρότεινε να στηθούν δύο κάλπες στις προσεχείς εκλογές για τους ΟΤΑ: μία για τον δήμαρχο και μία για το δημοτικό συμβούλιο.
Σχετικά με τον «Καλλικράτη» είπε ότι πρόκειται για ένα σχέδιο που ουσιαστικά έρχεται να μιμηθεί το προβληματικό και απρόσωπο κεντρικό κράτος, που ελάχιστα ενδιαφέρεται για τις ανάγκες της κοινωνίας.
O κ. Σαμαράς αναγνώρισε την ανάγκη αλλαγών στο μοντέλο λειτουργίας των ΟΤΑ, ωστόσο, υπογράμμισε ότι οι αλλαγές προϋποθέτουν μελέτη και ουσιαστικό διάλογο.
«Και όμως βλέπουμε σπουδή, κομματικές σκοπιμότητες, γενικόλογες διακηρύξεις, μυστικότητα, έλλειψη συγκεκριμένου σχεδίου.
» Ακούσαμε μια γενικόλογη έκθεση από την κυβέρνηση, εντοπίσαμε σοβαρά κενά» συμπλήρωσε, για να θέσει στη συνέχεια ορισμένα ερωτήματα, όπως: «Παύει η σχέση εξάρτησης της τοπικής αυτοδιοίκησης από το κράτος ή διαιωνίζεται;»

Newsroom ΔΟΛ