Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

"Συνδυασμένη πάλη"


ape-mpa.gr

Την αντίθεση του ΚΚΕ στο σχέδιο "Καλλικράτης" επειδή «διαμορφώνονται συγκεντρωτικοί, κρατικοί, τοπικοί μηχανισμοί οι οποίοι απαλλάσσουν το κράτος από όποια ευθύνη έχει για την Παιδεία, για την Υγεία, για τις υποδομές για τις κοινωνικές υπηρεσίες» εξέφρασε η γγ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.



«Είναι το μέσο εκείνο που θα προχωρήσει την ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση πολύ πιο βαθιά στους τομείς της Παιδείας και της Υγείας» ανέφερε η γγ του ΚΚΕ και τόνισε ότι η αντίδραση στο σχέδιο πρέπει να συνδυαστεί «με την πάλη για το μεροκάματο, για τις συντάξεις, για να μην ανέβουν τα όρια συνταξιοδότησης των γυναικών, για την Παιδεία, την Υγεία, την Πρόνοια».



«Φυσικά θα έχει και ειδικές δραστηριότητες, αλλά θα είναι αναπόσπαστα δεμένη με την πάλη κατά του ΦΠΑ, που είναι δραματική κατάσταση, διότι τα τρόφιμα, η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, το νερό, τα φάρμακα θα ανέβουν στο 15% και θα πέσουν από το 19 στο 15% κάποια τα οποία δεν τα καταναλώνει πλατιά ο λαός», επισήμανε.



Αναφερόμενη στις πρώτες εκατό ημέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι ο πρωθυπουργός «είναι συνεπής» καθώς «αυτό ήταν το πρόγραμμά του» και χαρακτήρισε τις προεκλογικές δεσμέυσεις «μπαγιάτικα ψίχουλα». «Εμείς δεν τον κατηγορούμε ότι παρεκκλίνει. Τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, λένε ότι παρεκκλίνει από τις υποσχέσεις τους, ή ότι πρέπει να εγκαταλείψει τις προεκλογικές υποσχέσεις λόγω της κρίσης. Τα είχε στο πρόγραμμά του, γι’ αυτό εμείς είπαμε: Έρχεται θύελλα» δήλωσε η κα Παπαρήγα.