Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

"Απογοητευτικά δείγματα"


ana-mpa.gr
Επίκαιρη ερώτηση, προς τον πρωθυπουργό, με την οποία εκφράζει την αντίθεσή του στη χορήγηση πολιτικού ασύλου στον κρατούμενο από τις ελληνικές αρχές, Χιλιανό υπήκοο, Ναβάρδο Πέτρο, κατέθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.
«Είναι δυνατόν, πολίτες προερχόμενοι από χώρες με δημοκρατικό πολίτευμα να θεωρηθούν διωκόμενοι για πολιτικούς λόγους και να τύχουν πολιτικού ασύλου; Πολλώ δε μάλλον, οι πολίτες της Δημοκρατίας της Χιλής, η οποία μετέχει και στην Οικονομική Ένωση Δημοκρατικών Κρατών της Νοτίου Αφρικής, που καλύπτονται από κανόνες της Διεθνούς Νομοθεσίας;», σημειώνει ο κ. Καρατζαφέρης.
Ερωτά, τέλος, αν έχει εξεταστεί το μητρώο του προηγούμενου βίου του Χιλιανού υπηκόου στη χώρα του, ή αλλού, με δεδομένο ότι «σύμφωνα με τα ΜΜΕ, οι λόγοι της σύλληψής του αφορούσαν απόπειρα ανθρωποκτονίας με μαχαίρι».



"Απογοητευτικά δείγματα"

«Αν ο κ. πρωθυπουργός ζήλεψε τηλεοπτική δόξα τύπου Αννίτας Πάνια και οι υπουργοί του τη δόξα των προσκεκλημένων της, αυτή πράγματι είναι: «πολιτική μεταρρύθμιση». Τώρα, τι τους έφταιξε ο Καλλικράτης και από τις ένδοξες σελίδες της Ιστορίας τον παραδίδουν στη χλεύη νομαρχών, δημάρχων και δημοτών, αυτοί το ξέρουν. Ίσως να φταίει τελικά η «αρχιτεκτονική» του μυαλού τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ.
«Τα δείγματα της κυβέρνησης Παπανδρέου, με τη συμπλήρωση 100 ημερών, είναι απογοητευτικά. Πρέπει να ομολογήσουμε ότι δεν κατέβαλαν ιδιαίτερη προσπάθεια για να ξεπεράσουν σε ανικανότητα την κυβέρνηση Καραμανλή των δύο τελευταίων ετών…», ανέφερε

Ο κ. Αϊβαλιώτης, μιλώντας για τον εκλογικό νόμο, τόνισε ότι "ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε, στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, να δει κατ' ιδίαν όλους τους Πολιτικούς Αρχηγούς πριν παρουσιάσει τον εκλογικό νόμο. Πιστεύουμε ότι ο κ. Παπανδρέου δεν έχει κάποιο λόγο να μην τηρήσει τη δέσμευσή του".

Τέλος, σχετικά για τις προτάσεις Ταλάτ, ανέφερε: «Ο κ. Ταλάτ παρουσίασε μια συρραφή του Σχεδίου Αννάν η οποία αποκλείει κάθε ιδέα διαπραγματεύσεως. Η Τουρκία επιθυμεί, τελικώς, το τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος να έχει την τύχη της ίδιας στα πλαίσια της Ε.Ε…».



-