Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

αποζημιώσεις πληγεισών επιχειρήσεων από τις πλημμύρες του Δεκεμβρίου 2008

Στάλθηκε στη Νομαρχία η ΚΥΑ που αφορά στις αποζημιώσεις πληγεισών επιχειρήσεων από τις πλημμύρες του Δεκεμβρίου 2008

Υπεγράφη και στάλθηκε στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας η Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά στην πληρωμή των αποζημιώσεων στις επιχειρήσεις που είχαν υποστεί ζημιές στις κτιριακές εγκαταστάσεις και στον μηχανολογικό εξοπλισμό, από τις πλημμύρες που έπληξαν τον Νομό Πιερίας στις 11 και 12 Δεκεμβρίου 2008.
Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, που υπογράφουν οι Υπουργοί Οικονομικών - Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας - Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, παρέχεται επιχορήγηση για την αντιμετώπιση των ζημιών στις επιχειρήσεις των περιοχών του Νομού Πιερίας, που έχουν οριοθετηθεί ως πλημμυρόπληκτες.
Η επιχορήγηση, η οποία ανέρχεται σε 540.000 ευρώ, συνίσταται σε δωρεάν χρηματική ενίσχυση του δημοσίου και είναι ίση με το 30% του συνόλου της εκτιμηθείσας ζημιάς από τις Νομαρχιακές Επιτροπές που είχαν συγκροτηθεί για το σκοπό αυτό, με απόφαση του Νομάρχη Πιερίας.
Πλέον αναμένονται οι ονομαστικές καταστάσεις από τον ΕΟΜΜΕΧ στις οποίες θα αναγράφεται το δικαιούμενο ποσό ανά δικαιούχο. Στη συνέχεια οι δικαιούχοι θα κληθούν να προσέλθουν στο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται.
Να σημειωθεί ότι έφθασε στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας από το Υπουργείο Εσωτερικών η επιχορήγηση ύψους 522.962 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες του Οκτωβρίου 2009. Από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας είχαν ζητηθεί 6.610.000 ευρώ για τις δαπάνες των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας που απαιτούνταν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Δήμων και των Υπηρεσιών της Νομαρχίας.