Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ


Δριμεία επίθεση στο ΠΑΣΟΚ εξαπολύει ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Παπαθανασίου, σχετικά με το φορολογικό νομοσχέδιο, χαρακτηρίζοντάς το «αντιαναπτυξιακό, άδικο και αναποτελεσματικό». Κατηγορεί μάλιστα την κυβέρνηση ότι «φούσκωσε» το έλλειμμα στο 12,7 και τώρα οδηγείται σε «φοροεπιδρομή».



Ο κ.Παπαθανασίου μιλώντας στον «Βήμα FM 99,5», τόνισε ότι «η πολιτική της κυβέρνησης θα οδηγήσει σε φοροεπιδρομή» και πρόσθεσε ότι το φορολογικό νομοσχέδιο είναι «εντελώς αντιαναπτυξιακό διότι στραγγαλίζει και την οποιαδήποτε δυνατότητα ανάπτυξης, άδικο και αναποτελεσματικό».

«Εμείς πέρυσι τέτοια εποχή κάναμε ακριβώς το αντίθετο, διαβεβαιώναμε και το πιστεύαμε ότι η χώρα δεν κινδυνεύει. Πήραμε δύο φορές μέτρα και είχαμε δεσμευτεί επισήμως για μέτρα από τον Σεπτέμβριο. Δανειστήκαμε πράγματι μία φορά με 6,1 επιτόκιο, αλλά από εκεί και πέρα το επιτόκιο έφτασε και στο 4 και στο 4,5, το spread έφτασε στο 10ετές στις 180 μονάδες», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

Κατηγόρησε, μάλιστα, την κυβέρνηση ότι «φούσκωσε το έλλειμα και το εμφάνισε στο 12,7» ενώ χαρακτήρισε «μπλόφα» τα περί ΔΝΤ.