Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ 'ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ' Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

Ρεπορτάζ: Άρης Ραβανος (απο ΤΟ ΒΗΜΑ)


Αποφασισμένος να προχωρήσει σε διαγραφές εμφανίζεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντ. Σαμαράς σε μια επιχείρηση πολιτικής πυγμής και ενίσχυσης του αρχηγικού προφίλ του. Στη Ρηγίλλης έχουν αποφασίσει ότι στην περίπτωση που κάποιος διαφοροποιηθεί από την επίσημη κομματική γραμμή θα διαγραφεί...


Αυτή η κίνηση θεωρείται μονόδρομος για την ηγετική ομάδα της ΝΔ, για να μην ενταθούν τα φαινόμενα πολυφωνίας και σύγχυσης που αμαυρώνουν την εικόνα του κόμματος και εμποδίζουν την προσπάθεια του κ. Σαμαρά για ανάκαμψη και ανασυγκρότηση.

Η πρόσφατη κίνηση της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη να επισκεφθεί την Κύπρο, όπου συναντήθηκε με την πολιτική ηγεσία, χωρίς να ενημερώσει τη Ρηγίλλης, προκάλεσε εσωκομματική ένταση με άρωμα διαγραφής. Η επίσκεψη πυροδότησε νέο κύκλο καχυποψίας και από τη Ρηγίλλης ερμηνεύθηκε ως «παιχνίδι» εις βάρος του προέδρου του κόμματος, επιβεβαιώνοντας και το χάσμα που υπάρχει μεταξύ του κ. Σαμαρά και της κυρίας Μπακογιάννη.

«Το μόνο που ενδιαφέρει τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά είναι να έχει μια γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία με την Ντόρα Μπακογιάννη. Είναι στο χέρι της τι θα επιλέξει» ήταν το σαφές μήνυμα της Ρηγίλλης.