Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Ο Σύνδεσμος Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων καταγγέλλει την βουλευτή κα Παπαθανάση


Οι εφημερίδες του επαρχιακού τύπου διαμαρτύρονται για μεθοδεύσεις που οδηγούν σε λογοκρισία του τύπου. Μέσα στα κρούσματα που καταγγέλθηκαν είναι και η στάση της Βουλευτού του Νομού απέναντι στην Ώρα της Φωκίδας, την μοναδική ημερήσια εφημερίδα του Νομού μας. «Κατά συστηματικό τρόπο....

έχει αποκλείσει την εφημερίδα-μέλος μας ΩΡΑ της ΦΩΚΙΔΑΣ από κάθε ενημέρωση»

«Δημόσια εκλεγμένα πολιτικά πρόσωπα εξακολουθούν και εφαρμόζουν μεθόδους λογοκρισίας», αναφέρει για την τακτική της Βουλευτή Φωκίδας.

Στον αποκλεισμό από την ενημέρωση που δέχεται η εφημερίδα μας από πλευράς της Βουλευτή Φωκίδας κα Αφροδίτη Παπαθανάση αναφέρεται ο Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, σε καταγγελία που εξέδωσε και η οποία δημοσιεύθηκε από όλες τις εφημερίδες μέλη του συνδέσμου, στον Αθηναϊκό τύπο, ενώ εστάλη στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Πεταλωτή, στον υπουργό Εσωτερικών κ. Ραγκούση και στον υπουργό Επικρατείας κ. Παμπούκη.
Στην καταγγελία του ο ΣΗΠΕ αναφέρεται σε περιφερειακές εφημερίδες που δέχονται αήθεις ... επιθέσεις, μέσα από αγωγές, μηνύσεις και μποϊκοτάζ με σκοπό το φίμωμα της ελευθερίας του τύπου.
Να υπενθυμίσουμε ότι και η «Ώρα της Φωκίδας» έχει δεχτεί μήνυση από την Συντονιστική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Ιτέας, αλλά και αγωγή από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Βαγγέλη Μυταρά για ανακοίνωση του Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου κ. Σχοινά, με την οποία διεκδικεί από την Εκδότρια και τον Διευθυντή 200.000 ευρώ.