Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Χορήγηση αποζημίωσης σε επιχειρήσεις του Νομού μας που επλήγησαν από τις πλημμύρες της 11ης – 12ης Δεκεμβρίου 2008.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΠΙΕΡΙΑΣ

28ης Οκτωβρίου 40, Κατερίνη e-mail: press@pieria.gr
Τηλ.: 2351 –351207-8
Fax: 2351 - 351207 Κατερίνη, 14 Απριλίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΘΕΜΑ: Χορήγηση αποζημίωσης σε επιχειρήσεις του Νομού μας που επλήγησαν από τις πλημμύρες της 11ης – 12ης Δεκεμβρίου 2008.
Από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας ανακοινώνεται ότι ο Ελληνικός Οργανισμός Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας Α.Ε. (ΕΟΜΜΕΧ Α.Ε.), απέστειλε την σχετική Απόφαση με τις εγκεκριμένες καταστάσεις των δικαιούχων αποζημίωσης επιχειρηματιών του Νομού μας, οι οποίοι είχαν πληγεί από τις πλημμύρες της 11ης – 12ης Δεκεμβρίου 2008.
Οι καταστάσεις, στις οποίες αναγράφεται το συνολικό ποσό ζημίας και το δικαιούμενο ποσό αποζημίωσης ανά δικαιούχο ( το 30 % της συνολικής ζημίας), έχουν διαβιβασθεί στους οικείους Δήμους για να λάβουν γνώση όλοι οι ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι θα πρέπει να συγκεντρώσουν τα παρακάτω προβλεπόμενα δικαιολογητικά και να τα προσκομίσουν στην αρμόδια Υπηρεσία (Τμήμα Πολιτικής Προστασίας) της Ν. Α. Πιερίας:
· Βεβαίωση της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Βόρειας Ελλάδας (Υ.Α.Σ.Β.Ε.), ότι δεν έχει εγκριθεί δωρεάν κρατική αρωγή για τις ίδιες ζημιές κτισμάτων, ούτε εκκρεμεί σε αυτήν σχετική αίτηση βάσει του Νόμου 2576 / 1998.
· Βεβαίωση στην οποία θα αναφέρεται το συνολικό ύψος της ζημίας που υπέστη η επιχείρηση (εκδίδεται από την Υπηρεσία μας).
· Αθεώρητο τιμολόγιο του δικαιούχου αποζημίωσης, προς τον ΕΟΜΜΕΧ (θα συμπληρώνεται στην Υπηρεσία μας με την προσκόμιση σφραγίδας του δικαιούχου, στην οποία θα φαίνονται τα στοιχεία: Επωνυμία, Επάγγελμα ή δραστηριότητα, Δ/νση, Τηλέφωνο, Α.Φ.Μ. και αρμόδια Δ.Ο.Υ.)
· Αντίγραφο τραπεζικού βιβλιαρίου ή βεβαίωση της τράπεζας απ’ όπου θα προκύπτουν: Η τράπεζα, το όνομα του δικαιούχου και ο αριθμός λογαριασμού ο οποίος πρέπει να είναι της μορφής ΙΒΑΝ (GR . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ).