Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

τακτική συνεδρίαση την 4η Μαϊου

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η



Σας καλώ να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση την 4η Μαϊου του έτους 2010, ημέρα της εβδομάδας Τρίτη και ώρα 19.30΄ μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Καταστήματος (οδός 28ης Οκτωβρίου 40 - 4ος όροφος), για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:



ΘΕΜΑ 1ο : Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη της χορήγησης από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας ποσού 40.000 ΕΥΡΩ, για την επέκταση του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών έως τον Σεπτέμβριο 2010, λόγω απόκλισης στη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Εισηγήτρια: κα Παρτσαλίδου Μπέττυ, Δ/ντρια της Πιερικής Αναπτυξιακής Α.Ε. Ο.Τ.Α.



ΘΕΜΑ 2ο : Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη συνέχισης της έρευνας υδρολογικής κατάστασης στο Ν. Πιερίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και την υπογραφή της σχετικής Προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Ν.Α. Πιερίας και ΑΠΘ.

Εισηγητής: κ. Φέρλιας Ιωάννης, Προϊστάμενος της Δ/νσης Γεωργίας Ν.Α. Πιερίας.



ΘΕΜΑ 3Ο: Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του Νομαρχιακού Προγράμματος Δημοσίων Έργων ΣΑΝΑ / 3 έτους 2010.

Εισηγητής: κ. Παπαχρήστος Παύλος, Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Δ/νσης Σχεδιασμού - Προγραμ/σμού και Ανάπτυξης της Ν.Α. Πιερίας.



ΘΕΜΑ 4Ο: Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του Νομαρχιακού Προγράμματος Δημοσίων Έργων ΣΑΝΑ / 8 έτους 2010.

Εισηγητής: κ. Παπαχρήστος Παύλος, Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Δ/νσης Σχεδιασμού - Προγραμ/σμού και Ανάπτυξης της Ν.Α. Πιερίας.



ΘΕΜΑ 5Ο: Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη της 3ης τροποποίησης του Προϋπολογισμού της Ν. Α. Πιερίας, οικονομικού έτους 2010.

Εισηγήτρια:κα Καλαϊτζίδου Χρηστίνα, Προϊσταμένη της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Πιερίας.



ΘΕΜΑ 6Ο: Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη: Α) Της μετακίνησης της Λαϊκής Αγοράς του Δ.Δ. Λεπτοκαρυάς από το χώρο της Κεντρικής Πλατείας, στην οδό Θεσσαλονίκης, Β) Της μετακίνησης της Λαϊκής Αγοράς του Δ.Δ. Ν. Πόρων, στην οδό Ζορμπά, Γ) Της κατάργησης της Λαϊκής Αγοράς του Δ.Δ. Πλαταμώνα και Δ) Της μετακίνησης της Λαϊκής Αγοράς του Δ.Δ. Ρητίνης από το χώρο δίπλα στο γήπεδο, στην οδό Καραϊσκάκη.

Εισηγητής: κ. Μπουρονίκος Νικόλαος, Αντινομάρχης Πιερίας.









ΘΕΜΑ 7ο: Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη: Α) Του Απολογισμού του Αθλητικού Οργανισμού της Ν.Α. Πιερίας (Α.Ο.Ν.Α.Π.), οικονομικού

έτους 2009 και

Β) Της 1ης τροποποίησης Προϋπολογισμού του Αθλητικού Οργανισμού της Ν. Α. Πιερίας (Α.Ο.Ν.Α.Π.), οικονομικού έτους 2010.

Εισηγήτρια: κα Πούλιου–Περδίκη Ασημίνα, Πρόεδρος Αθλητικού Οργανισμού Ν.Α.Πιερίας.



ΘΕΜΑ 8ο: Γνωμοδότηση υπέρ της έγκρισης ή μη της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) Μονάδας Παραγωγής Ζωοτροφών της «ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΕΞΟΧΗΣ Α.Β.Ε.Ε.», στα με αριθ. 682 και 683 αγροτεμάχια του Δ.Δ. Κορινού του Δήμου Κορινού Ν. Πιερίας.

Εισηγήτρια: κα Τσιφοδήμου Ελένη, υπάλληλος του Τμήματος Προστασίας Περιβάλλοντος & Έκδοσης Οικοδομικών Αδειών της Δ/νσης Ανάπτυξης της Ν.Α. Πιερίας.



ΘΕΜΑ 9Ο: Εκλογή Νομαρχιακών Συμβούλων, με μυστική ψηφοφορία, ως τακτικών και αναπληρωματικών μελών, για την εκπροσώπηση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πιερίας στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (ΕΝΑΕ), λόγω παραίτησης του κ. Παπαθανασίου Γεωργίου του Κων/νου από το αξίωμα του Νομαρχιακού Συμβούλου.

Εισηγητής: κ. Νικόλαος Βουλγαράκης, Πρόεδρος του Ν.Σ. Πιερίας.



ΘΕΜΑ 10Ο: Εκλογή Νομαρχιακών Συμβούλων ως αναπληρωματικών μελών στις 1, 3η και 4η Νομαρχιακές Επιτροπές της Ν.Α. Πιερίας, σύμφωνα με το άρθρο 58 του Κώδικα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, για κάλυψη των κενών θέσεων που δημιουργήθηκαν, μετά την παραίτηση της κας Μίχου – Τζάγκα Μαρίας από το αξίωμα της Νομαρχιακής Συμβούλου και το θάνατο της Μαυρομμάτη-Καραφυλλίδου Αλεξάνδρας.

Εισηγητής: κ. Νικόλαος Βουλγαράκης, Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου Πιερίας.