Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΔΡΟΜΩΝ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ

Καθαρισμός των δασικών δρόμων στον Όλυμπο


OLYMPOS_1
Στον καθαρισμό των δασικών δρόμων στην περιοχή του Ολύμπου και στη διαμόρφωση και συντήρηση των ζωνών αντιπυρικής προστασίας, με στόχο την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, προχωρά η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας.

OLYMPOS_2Τα μηχανήματα της Νομαρχίας Πιερίας εδώ και τέσσερις εβδομάδες έχουν ξεκινήσει τον καθαρισμό, τη συντήρηση και τη διάνοιξη των δασικών δρόμων που λειτουργούν και ως αντιπυρικές ζώνες στον Όλυμπο, έχοντας ήδη καθαρίσει ένα μεγάλο μέρος του δασικού οδικού δικτύου. Τα γκρέιντερ εργάζονται στο δήμο Ανατολικού Ολύμπου και στο Δήμο Δίου, ενώ έμφαση αρχικά δίνεται στις περιοχές που είναι περισσότερο ευάλωτες στις δασικές πυρκαγιές.
Όπως τονίζει ο Αντινομάρχης Πιερίας Νίκος Μπουρονίκος η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας συμβάλλει και φέτος στην προστασία του δάσους του Ολύμπου, συντηρώντας τους δασικούς δρόμους σε μια προσπάθεια να θωρακιστεί αντιπυρικά το παγκόσμιο μνημείο της ιστορίας και της φύσης. «Η παρέμβαση γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας σε συνεργασία με τους άλλους φορείς για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μπουρονίκος.
OLYMPOS_3Ο δήμαρχος Ανατολικού Ολύμπου Διονύσης Αρωνιάδης σε δηλώσεις του ευχαριστεί τον Νομάρχη Πιερίας και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας που διέθεσε το μηχάνημα για να καθαρίσει τους δασικούς και τους αγροτικούς δρόμους, ενώ προσθέτει ότι ο καθαρισμός έχει γίνει σε όλη την έκταση του Δήμου Ανατολικού Ολύμπου έως τα όρια του Νομού Λάρισας.
Με την παρέμβαση, τονίζει ο κ. Αρωνιάδης, επιτυγχάνεται τόσο η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων σε περίπτωση που χρειαστεί να επέμβουν σε μια δασική πυρκαγιά, ενώ οι αγρότες της περιοχής μπορούν να προσεγγίσουν πιο εύκολα τους ελαιώνες και τα καστανόδεντρα που υπάρχουν στην περιοχή.