Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

ΚΚΕ


"Παλλαϊκός ξεσηκωμός"
   «Απαιτείται παλλαϊκός ξεσηκωμός τώρα, για να μην περάσει το νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων που γυρίζει εκατό χρόνια πίσω τη ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων!» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

    Το ΚΚΕ καλεί όλους να βγουν στους δρόμους για «να μην επιτρέψουμε την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, τη νέα αύξηση των έμμεσων φόρων, τις εργασιακές σχέσεις γαλέρας, τις απολύσεις, την πλήρη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος».

    Χαρακτηρίζει "ωμό εκβιασμό και τρομοκρατία" το δίλημμα που έθεσε ο πρωθυπουργός "ή χανόμαστε, ή παίρνουμε μέτρα" και σημειώνει ότι «ολαός έχει συμφέρον να αποκρούσει τη νέα θύελλα που έφεραν και στην πορεία να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική».

    «Το νέο πακέτο - λαιμητόμος ούτε προσωρινό είναι, ούτε και το μοναδικό. Τα βάρβαρα μέτρα θα είναι διαδοχικά, σήμερα για να μειωθούν τα ελλείμματα και το χρέος και σε λίγο καιρό για να μην αυξηθούν. Η ανάπτυξη που υπόσχονται δεν αφορά τις ανάγκες του λαού, αλλά την ισχυροποίηση των μονοπωλίων, δηλαδή τους αίτιους της κρίσης» τονίζει το ΚΚΕ και αναφέρει ότι τα μέτρα είναι και επιλογή της κυβέρνησης καθώς «έχουν διατυπωθεί εδώ και πολλά χρόνια ως αξιώσεις της ΕΕ, του ΣΕΒ, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων» και τονίζει ότι «τα ελλείμματα και το χρέος, τα δημιούργησαν τα κέρδη του κεφαλαίου, οι φοροαπαλλαγές και οι επιδοτήσεις που παρείχαν αφειδώς στην πλουτοκρατία οι κυβερνήσεις, οι ΝΑΤΟϊκοί εξοπλισμοί, η αφαίμαξη των ασφαλιστικών ταμείων από το κεφάλαιο».