Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Τη λειτουργία γραφείου ΤΑΠΙΤ στην Κατερίνη

Τη λειτουργία γραφείου ΤΑΠΙΤ στην Κατερίνη

ζητά ο βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Αμοιρίδης





Κατατέθηκε τροπολογία για το ΤΑΠΙΤ στην Πιερία



Τροπολογία με την οποία ζητά τη συνέχιση της λειτουργίας του τμήματος ΤΑΠΙΤ στην Πιερία, κατέθεσε χθες ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Αμοιρίδης.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο πλαίσιο της συζήτησης του σχεδίου νόμου «Εγγυήσεις για την Εργασιακή ασφάλεια και άλλες διατάξεις» και αφού προηγήθηκε συζήτηση με τους εργαζομένους της Πιερίας στον τουριστικό τομέα, για τους οποίους η ύπαρξη γραφείου ΤΑΠΙΤ στην Κατερίνη αποτελεί πάγιο αίτημα.

Ο κ. Αμοιρίδης, αναφέρει στην τροπολογία ότι η Πιερία είναι κατ’ εξοχήν τουριστικός νομός ως προς το παραγόμενο ΑΕΠ, τονίζοντας ότι το 60% του ΑΕΠ του νομού οφείλεται στον τουριστικό κλάδο. Όπως επισημαίνει αυτός ήταν ο λόγος που μέχρι σήμερα λειτουργούσε στην Πιερία γραφείο του ΤΑΠΙΤ, στο οποίο μέλη είναι χιλιάδες εργαζόμενοι στις τουριστικές επιχειρήσεις. «Για τους λόγους αυτούς, ζητείται να παραμείνει το γραφείο του ΤΑΠΙΤ στην Πιερία με έδρα στην Κατερίνη», αναφέρει ο βουλευτής, ζητώντας να προστεθεί στην παράγραφο 2 του άρθρου 20 η φράση «τμήμα Κατερίνης με έδρα την Κατερίνη».