Σάββατο 3 Απριλίου 2010

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΤΖΟΝ ΦΟΡΣΑΙΘ


Πέθανε στο Σάντα Ίνεζ του Λος Άντζελες ο αμερικανός ηθοποιός Πέθανε στο Σάντα Ίνεζ του Λος Άντζελες ο αμερικανός ηθοποιός Τζον Φορσάιθ, γνωστός από τον ρόλο του πατριάρχη Blake Carrington στην τηλεοπτική σειρά "Δυναστεία".
Ο ηθοποιός, που γεννήθηκε το 1918 στο Νιου Τζέρσεϊ , υπέκυψε από πνευμονία, μετά από μάχη ενός έτους με τον καρκίνου. Eίχε υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς, το 1979 και είχε νοσηλευτεί με καρκίνο του παχέος εντέρου το 2006.
Εκτός από το ρόλο του ως μεγιστάνας πετρελαίου στην "Δυναστεία", ο οποίος του χάρισε δυο δύο Χρυσές Σφαίρες, ο ηθοποιός δάνεισε τη φωνή του στον μυστηριώδη Τσάρλι, στην τηλεοπτική σειρά "Άγγελοι του Τσάρλι" και στην προσαρμογή της στη μεγάλη οθόνη το 2000 και to 2003.
Ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός στο ραδιόφωνο, στη συνέχεια, στο Μπρόντγουεϊ, πριν υπογράψει συμβόλαιο με την Warner Bros.
O Τζόν Φόρσαϊθ ήταν περισσότερο γνωστός για τους ρόλους του σε τηλεοπτικές σειρές. Ταινίες στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει μεταξύ άλλων είναι " Ποιος σκότωσε τον Χάρι;" του Άλφρεντ Χίτσκοκ, και το "Κρύο αίμα " του Ρίτσαρντ Μπρούκς.
Ο Φόρσαιθ ήταν παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών.