Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

ΤΟ ΝΕΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

Θανάσης Παπαγεωργίου: Εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση για την αποπεράτωσή του

PAPAGEORGIOY
Κανονική και χωρίς καθυστερήσεις θα είναι η χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του νέου κλειστού γυμναστηρίου Κατερίνης στο Σ. Σταθμό, σύμφωνα με δέσμευση του υφυπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Σταύρου Αρναουτάκη προς τον βουλευτή Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Θανάση Παπαγεωργίου.

Ο βουλευτής του νομού, σε συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό, τον ενημέρωσε για την αναγκαιότητα και την σπουδαιότητα του έργου, ζητώντας την αποπληρωμή της απαιτούμενης  δαπάνης για την ολοκλήρωση του.
Όπως ανέφερε ο κ. Παπαγεωργίου, το νέο κλειστό γυμναστήριο Κατερίνης είναι ένα αθλητικό έργο που θα μπορούσε άμεσα να αξιοποιηθεί και να προσφέρει χώρους άθλησης τους οποίους στερείται σήμερα η Κατερίνη και οι αθλητικοί σύλλογοι της πόλης.
Το νέο Γυμναστήριο, που ήταν ενταγμένο στα λεγόμενα «Ολυμπιακά έργα» είχε δημοπρατηθεί με προϋπολογισμό 3.700.000, υπογράφτηκε με αρχική σύμβαση 2.298.373 ευρώ και είχε ξεκινήσει να κατασκευάζεται το 2003, με συμβατική υποχρέωση να ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια. Δεν έτυχε της ανάλογης χρηματοδότησης και για 7 χρόνια παραμένει ημιτελές. Μέχρι σήμερα έχουν πιστοποιηθεί εργασίες συνολικού ποσού 1.6 εκ. ευρώ, ενώ έχει αποπληρωθεί ποσό μόλις 710.334 ευρώ.
Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου, ο υφυπουργός Οικονομίας, ανταποκρινόμενος στο αίτημά του, ενέκρινε πίστωση 1.289.578 ευρώ προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ποσό από το οποίο θα χρηματοδοτηθούν τα ανάλογα αθλητικά έργα στην Περιφέρεια (έργα ΣΑΕΠ 108), καθώς και για το κλειστό γυμναστήριο Κατερίνης και δεσμεύτηκε πως θα υπάρχει κανονική και χωρίς καθυστερήσεις χρηματοδότηση ώστε να ολοκληρωθεί σύντομα το έργο.