Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

ΔΙΟΔΙΑ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ



ΘΕΜΑ: Μείωση διοδίων στο σταθμό Λεπτοκαρυάς.
ΣΧΕΤ: Η Ερώτηση 8695/13.4.2010 που κατέθεσε στη Βουλή,
Ο Βουλευτής κ. Γιάννης Αμοιρίδης

Στη σύμβαση Παραχώρησης για τη «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του τμήματος Ράχες Μαλιακού – Κλειδί Ημαθίας του αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ» που κυρώθηκε στη Βουλή με το Ν. 3605/2007, προβλέπεται η είσπραξη διοδίων τελών από τον Παραχωρησιούχο και ρυθμίζονται όλα τα σχετικά με τα διόδια θέματα, όπως το ανώτατο όριο αυτών, ο τρόπος υπολογισμού και οι προϋποθέσεις αύξησης των τελών. Σύμφωνα με τα παραπάνω το ύψος των διοδίων τελών στους μετωπικούς σταθμούς διοδίων υπολογίζεται ως εξής:
α) [(Απόσταση μεταξύ του σταθμού και του άκρου του έργου) + (Απόσταση μεταξύ του σταθμού και του επόμενου σταθμού) / 2] Χ ΑΟΔΤ (Ανώτατο Όριο Διοδίων Τελών).
β) [Απόσταση μεταξύ του σταθμού και του προηγούμενου σταθμού) / 2+ (Απόσταση μεταξύ του σταθμού και του επόμενου σταθμού) / 2] Χ ΑΟΔΤ.
Από τα παραπάνω είναι προφανές ότι τα καθοριζόμενα διόδια τέλη των Σταθμών Αιγινίου και Λεπτοκαρυάς έχουν άμεση σχέση μεταξύ τους. Προς το παρόν, δεν εισπράττονται τέλη από τα διερχόμενα από το Σταθμό Αιγινίου οχήματα.
Το ύψος των χρεώσεων στους σταθμούς διοδίων της περιοχής θα επανακαθορισθεί μετά την ολοκλήρωση των εκτελούμενων εργασιών στην Κοιλάδα των Τεμπών.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ