Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ

Σ. Χιονίδης: "Όχι" στο χρίσμα


250610_XionidisΤην πρόθεσή του να μην ζητήσει το χρίσμα του υποψηφίου δημάρχου της Νέας Δημοκρατίας, αλλά τη στήριξη όλων των κομμάτων στις προσεχείς εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ανακοίνωσε χθες ο Σάββας Χιονίδης, με αφορμή συνέντευξη τύπου για το κυκλοφοριακό και την κοινωνική πολιτική του δήμου.

«Ο συνδυασμός μας είναι λευκός και στηρίζεται από φορείς και κόμματα», απάντησε ο Σάββας Χιονίδης, ερωτηθείς για το εάν θα επιδιώξει να πάρει το χρίσμα του υποψηφίου δημάρχου από τη Νέα Δημοκρατία. «Δηλώνουμε παρόντες και από εκεί και πέρα αν έρθει η στήριξη κομμάτων θα είναι τιμή για μας», είπε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος «ό,τι και να γίνει» ακόμα κι αν η Νέα Δημοκρατία επιλέξει να δώσει «χρίσμα» ή «στήριξη» σε άλλον υποψήφιο.
Ο κ. Χιονίδης, κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό των 3,5 ετών της διοίκησής του, υποστήριξε ότι βαδίζει σταθερά για την υλοποίηση του προγράμματός της, έχοντας δώσει προτεραιότητα στις βασικές υποδομές, υποδομές, που όπως είπε, δεν αφορούν μόνο τα έργα αλλά και την κοινωνική πρόνοια.
Αναφερόμενος στην κοινωνική πρόνοια, την οποία συνέδεσε με την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες, υποστήριξε πως ο δήμος έχει δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο, μειώνοντας προσφάτως τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΚ από 10% έως 12%, την απόφαση να μείνουν σταθερά τα δημοτικά τέλη (παρότι είναι ανταποδοτικά όπως είπε), αλλά και να ενισχύσει τα μέσα μαζικής μεταφοράς, με τα οποία όπως είπε, καθημερινά μετακινούνται δωρεάν πολλοί μαθητές, όπως δωρεάν μετακινούνται και τα άτομα της τρίτης ηλικίας. Ειδική αναφορά έκανε και στις σχολικές υποδομές, όπου όπως τόνισε, επενδύθηκαν πολλά χρήματα με στόχο την αναβάθμισή τους, αλλά και για να γίνουν προσβάσιμες για τους συμπολίτες μας που έχουν κινητικά προβλήματα.

Κυκλοφοριακό-Κυκλικοί κόμβοι-Στάθμευση οχημάτων
Εκτενή αναφορά έκανε και στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Ο δήμαρχος Κατερίνης, ανακοίνωσε ότι ξεκινούν οι παρεμβάσεις διαπλάτυνσης πεζοδρομίων στην οδό Θεσσαλονίκης και με την ολοκλήρωση των έργων η συγκεκριμένη οδός θα είναι αμφίδρομης κατεύθυνσης για τα οχήματα.
Αμφίδρομης κατεύθυνσης θα γίνει και η οδός Σβορώνου, όπου τις επόμενες μέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωσή της και η τοποθέτηση οριοδεικτών, ώστε να μη σταθμεύουν οχήματα. Ερωτηθείς για το πού θα σταθμεύσουν τα οχήματα που μέχρι σήμερα στάθμευαν επί της οδού Θεσσαλονίκης, υποστήριξε ότι οι 70 περίπου θέσεις που «χάνονται», θα δημιουργηθούν επί των οδών Οινόης, Εφέσου και τις καθέτους τους, όπου θα επιτρέπεται πλέον η στάθμευση και στις δυο πλευρές του δρόμου, ενώ παράλληλα τόνισε ότι στις προθέσεις του Δήμου είναι η κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Δημοκρατίας, περίπου 1000 θέσεων.
«Τα αποτελέσματα είναι θετικά», υποστήριξε ο κ. Χιονίδης, σχολιάζοντας την μέχρι τώρα εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης και συμπλήρωσε ότι όπου έχουν εντοπιστεί μικροπροβλήματα θα γίνουν οι απαιτούμενες μικροπαρεμβάσεις. «Σε λίγες εβδομάδες θα είναι έτοιμος να λειτουργήσει σε όλο το μήκος του ο δακτύλιος» εκτίμησε ο δήμαρχος, επισημαίνοντας ότι φιλοσοφία των ρυθμίσεων στις οποίες έχει προχωρήσει ο δήμος, είναι πρώτα ο πεζός και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, καθώς και η ασφάλεια των οδηγών.
Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί μεγαλύτερο κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο, από την κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης (άποψη που υποστηρίζουν πολλοί επιστήμονες), εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα, αφού όλες οι παρεμβάσεις γίνονται βάση μελετών. Όσον αφορά τους χώρους στάθμευσης, ανακοίνωσε ότι προχωρούν οι εργασίες για τη δημιουργία ανοιχτών-δωρεάν χώρων στάθμευσης στην περιοχή του γηπέδου, από όπου θα μπορούν να αφήνουν το όχημά τους όσοι έρχονται από την νότια Πιερία και από εκεί να μεταβαίνουν στο κέντρο δωρεάν, με το αστικό ΚΤΕΛ της γραμμής.
Ο δήμαρχος Κατερίνης, υπεραμύνθηκε της κατασκευής των κυκλικών κόμβων στα επικίνδυνα σημεία της πόλης, υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη λύση είναι η πιο οικονομική και επιπλέον αλλάζει αισθητικά και την πόλη. Ο κ. Χιονίδης είπε ότι ο δακτύλιος θα ολοκληρωθεί με την κατασκευή ακόμη τεσσάρων κυκλικών κόμβων, στο Νοσοκομείο Κατερίνης, στο Πάρκο (ύψος οδού Σβορώνου), στη Ζαλόγγου με Κίτρους και στην Κίτρους με Κασσάνδρου.
Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που έχει δημιουργήσει η πρόθεση κατασκευής κυκλικού κόμβου στο ύψος της Σβορώνου με το Πάρκο, είπε ότι με την ολοκλήρωση του κόμβου θα έχουν προστεθεί πολύ περισσότερα τετραγωνικά μέτρα πρασίνου, από όσα είναι σήμερα.

Κεραία κινητής τηλεφωνίας
Ο κ. Χιονίδης ρωτήθηκε και για το ζήτημα της κεραίας κινητής τηλεφωνίας που εγκατέστησαν κάποιοι κρυφά, εντός του Δημοτικού Σταδίου (γηπέδου Πιερικού), τονίζοντας ότι ο δήμος θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά παντός υπευθύνου.
Σχολιάζοντας την παραίτηση του κ. Γκοτζαμανίδη, υποστήριξε ότι αυτή δεν έχει γίνει ακόμη δεκτή και πως ο πρόεδρος του ΟΑΚΑ υπέβαλλε την παραίτησή του λόγω φόρτου εργασίας, αλλά παρόλα αυτά «υπάρχει διοικητικό συμβούλιο και αντιπρόεδρος στον Οργανισμό». Είπε ακόμη ότι θα οριστεί αντικαταστάτης του κ. Γκοτζαμανίδη σε επόμενη συνεδρίαση, ενώ διέψευσε τις πληροφορίες που φέρουν τον παραιτηθέντα πρόεδρο του Οργανισμού να αποχωρεί από τη διοίκηση του ΟΑΚΑ επειδή δεν χρηματοδοτούνταν ο Οργανισμός από το Δήμο.
ΠΗΓΗ: ΠΟΛΙΤΕΙΑ -ΕΠΤΑ