Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΔ

Συνέδριο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών ή κομψότερα αποσαφήνισης της ιδεολογικής φυσιογνωμίας της Νέας Δημοκρατίας. Με ομιλία του Αντώνη Σαμαρά απόψε στις 7.30 ξεκινά στο κλειστό του Τάε Κβο Ντο το 8ο συνέδριο της ΝΔ που ολοκληρώνεται την Κυριακή με την εκλογή της νέας Πολιτικής Επιτροπής (πρώην Κεντρική Επιτροπή), η οποία θα κληθεί την επόμενη εβδομάδα να εκλέξει το νέο γραμματέα του κόμματος. Για τη θέση, ακούγονται τα ονόματα των κ.κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου και Ευριπίδη Στυλιανίδη ως επικρατέστερων υποψηφίων.
Το συνέδριο αναμένεται να αναδείξει την ιδεολογική σύγκρουση μεταξύ της λεγόμενης λαϊκής Δεξιάς και των φιλελευθέρων με τον Αντώνη Σαμαρά, παρόντος του Κώστα Καραμανλή, να επιχειρεί να γυρίσει σελίδα, βάζοντας τέλος την λεγόμενη Καραμανλική εποχή. Απο την άλλη, πληροφορίες αναφέρουν ότι πρώην υπουργοί και στελέχηε του καραμανλικού μπλοκ θα πάρουν αποστάσεις από τη γραμμή Σαμαρά. Στη Ρηγίλλης εκτιμούν ότι δεν θα υπάρχουν αποχωρήσεις στελεχών από το συνέδριο. Παράλληλα, έχει σταλεί  μήνυμα στους Γ.Βουλγαράκη, Θ.Ρουσόπουλο και Αρ.Παυλίδη ότι είναι εκτός καταλόγου των περίπου 4.000 συνέδρων.

Δεν υπάρχουν στο κόμμα κλειστά κυκλώματα, μηχανισμοί και οικογενειακά τιμάρια» δήλωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Η Ντόρα Μπακογιάννη ευχήθηκε στη ΝΔ να ξεκαθαρίσει την πολιτική της ως μία αξιόπιστη πολιτική και όχι ως ρητορική πάνω στην καταστροφή της Ελλάδας, γιατί αυτό – όπως είπε - θα είναι θανάσιμο λάθος για ένα μεγάλο κόμμα.
ΠΗΓΗ: ΝΟΟΖ