Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη


Ξεκινούν οι παρεμβάσεις στα Αστικά




"Δεν μας ενδιαφέρει το χρίσμα" είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Κατερίνης αναφερόμενος στις επερχόμενες εκλογές
Στις εξελίξεις που υπάρχουν σε διάφορα ζητήματα στο δήμο, αναφέρθηκε σε συνέντευξη τύπου χθες ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης. Ξεκινώντας την ενημέρωση ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι η λογική της διοίκησης είναι η κατασκευή των υποδομών και αυτή τη περίοδο σε όλη τη πόλη γίνονται παρεμβάσεις λαμβάνοντας υπόψη όπως είπε το ζήτημα των βασικών υποδομών, που δεν αφορά μόνο τα έργα αλλά και την κοινωνική πρόνοια.
ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΕ ΥΠΟΔΟΜΕΣ
Ο κ. Χιονίδης ανέφερε ως παράδειγμα το γεγονός ότι ο Δήμος είναι από τους πρώτους στην Ελλάδα σε ότι αφορά τη ενίσχυση των βρεφονηπιακών σταθμών με περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια ευρώ. Αναφέρθηκε επίσης και στη λειτουργία του ΚΑΠΗ στο δημοτικό πάρκο όπου οι ηλικιωμένοι απολαμβάνουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες.
Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Δήμαρχος Κατερίνης έγιναν οι βάσεις για μια πόλη του περιβάλλοντος κάνοντας μελέτες και παρεμβάσεις ουσίας. Αναφέρθηκε στις πρωτοποριακές για την Ελλάδα μελέτες που έχουν γίνει είτε με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο είτε με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όπως η μελέτη για τα αιωρούμενα μικροσωματίδια, όπου πάνω σε αυτές τις μελέτες σε συνδυασμό και με την κυκλοφοριακή μελέτη χαρτογραφήθηκε όλη η πόλη. "Όλα αυτά αποτελούν μαζί με την κυκλοφοριακή μελέτη έναν κανόνα πάνω στον οδεύουμε, ώστε να κάνουμε την πόλη, μια πόλη να ζεις" πρόσθεσε ο κ. Χιονίδης.
ΑΜΦΙΔΡΟΜΗ Η ΟΔΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ένα κομμάτι στο οποίο θα ξεκινήσουν άμεσα ο εργασίες είναι ο δεύτερος δακτύλιος στην πόλη που θα είναι διπλής κυκλοφορίας. Τα πρώτα κομμάτια του δόθηκαν σε κυκλοφορία και αφορούν την οδό Τερζοπούλου.
Σε αυτή τη λογική την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η παρέμβαση στην οδό Θεσσαλονίκης, η οποία γίνεται αμφίδρομη. Σύμφωνα με τον κ. Χιονίδη τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δείχνουν ότι αρχίζει να λειτουργεί αποτελεσματικά η πόλη με τα μέτρα που πάρθηκαν. Πρόκειται για την πρώτη παρέμβαση που ξεκινά στην περιοχή των αστικών μετά από πολλές δεκαετίες, ενώ στο πυκνότερο κομμάτι της πόλης έχει τοποθετηθεί ένα πυροσβεστικό σύστημα με υπόγειους πυροσβεστικούς κρουνούς. Επίσης σε λίγες μέρες ολοκληρώνονται η ασφαλτόστρωση στην οδό Σβορώνου και επομένως ο δακτύλιος αυτός σε λίγες βδομάδες θα λειτουργεί και θα δοθεί ανάσα στο κυκλοφοριακό.
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΚΙΓΚ
Σύμφωνα με τον κ. Χιονίδη τα αυτοκίνητα που παρκάρουν στην οδό Θεσσαλονίκης είναι περίπου 85 μαζί με αυτά, όπως είπε, που παρκάρουν σε γωνίες παρανόμως. Ο Δήμος τις επόμενες μέρες θα αγοράσει και τα υπόλοιπα μικρά κομμάτια της πλατείας Δημοκρατίας. Σε εκείνο το χώρο θα προχωρήσουν σε δημόσιο διαγωνισμό για να γίνει ένα τριώροφο πάργκινγκ το οποίο θα μπορεί να δέχεται περίπου 1000 αυτοκίνητα. Στα Αστικά υπάρχουν δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας όπως η Εφέσου και η Οινόης με μονόπλευρο παρκάρισμα ενώ ο δρόμος είναι επαρκής όπως είπε ο Δήμαρχος ώστε να παρκάρουν και από τις δυο πλευρές. "Στην περιοχή των Αστικών θα δώσουμε τη μετάθεση θέσεων στάθμευσης και ιδιαίτερα για τους μόνιμους κατοίκους στις οδούς Οινόης και Εφέσου και τις καθέτους οπότε θα καλυφθούν. Παράλληλα ετοιμάζουμε χώρους στάθμευσης και στην περιοχή της 19ης Μαΐου".
ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Μιλώντας για τις σχολικές υποδομές ανέφερε ότι επενδύθηκαν τόσα χρήματα τα οποία είχαν για δεκαετίες να μπουν στα σχολεία δίνοντας άμεσα λύση στα θέματα των ατόμων με αναπηρίες. Το επόμενο διάστημα κλιμάκιο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων θα έλθει στην Κατερίνη όπως είπε ο Δήμαρχος για έλεγχο σε ότι αφορά το ειδικό σχολείο στη Γανόχωρα και το δημοτικό σχολείο του Σιδηροδρομικού Σταθμού ενώ κατατέθηκαν σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση μελέτες για νέα σχολεία.
ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ
Αναφερόμενος στις εκλογές ο Δήμαρχος κ. Σάββας Χιονίδης τόνισε χαρακτηριστικά ότι από τον Νοέμβριο του 2009 αλλά και τον Ιανουάριο του 2010 πολλές φορές σε δήλωση του έχει τονίσει ότι με οποιασδήποτε συνθήκες θα ζητήσει την στήριξη των συνδημοτών και ο ίδιος και ο συνδυασμός που λέγεται "Πολίτες σε δράση".
Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο κ. Χιονίδης "δεν μας ενδιαφέρει το χρίσμα, στηρίξεις από οιονδήποτε υπάρχουν και σαφώς από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας θα είναι ξεχωριστή τιμή. Καλέσαμε όλους τους χώρους και τα κόμματα να μας στηρίξουν. Δεν θα κρίνω όμως το ποιες αποφάσεις παίρνουν τα κόμματα και το τελευταίο που θα κρίνει τις αποφάσεις τους είμαι εγώ. Εμείς είμαστε τοπική αυτοδιοίκηση".
ΠΗΓΗ: ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ