Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

ΤΑ ΞΕΝΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν προλάβαμε να συνειδητοποιήσουμε τη νίκη της Ελλάδας επί της Νιγηρίας με 2 -1 στο Παγκόσμιο Κύπελλο και ήδη οι Έλληνες διεθνείς δοξάζονται σε όλο τον κόσμο.
Το BBC με ένα διθυραμβικό τίτλο "Η Νιγηρία βυθίστηκε από την Ελλάδα" τονίζει την σημαντική νίκη των διεθνών μας αναφερόμενη στην αποβολή του Καϊτά.

 Στο ίδιο μήκος και το Reuters το δημοσίευμα του οποίου αναφέρεται στην πρώτη νίκη της Ελλάδας στη διοργάνωση του Μουντιάλ. Όπως σημειώνει η Ελλάδα σφράγισε τη νίκη με τον Τοροσίδη και έχει ελπίδες για μια επικείμενη πρόκριση την Τρίτη.

 Το CNN χαρακτηρίζει σημείο κλειδί την αποβολή του Νιγηριανού Καϊτά , ενώ η Ελλάδα απέκτησε σημαντικό πλεονέκτημα.

 Παράλληλα, η Γαλλική Le Figaro, παρουσιάζει αριθμητικά στοιχεία όπως το ότι είναι η πρώτη νίκη της Ελλάδας και ο πρώτος που σκόραρε για χάρη της ο Δ. Σαλπιγγίδης, ενώ καμία αφρικανική ομάδα δεν έχει σκοράρει περισσότερα από ένα γκολ μέχρι στιγμής κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010.

 Τέλος, η Gazzetta dello Sport χαρακτηρίζει χαρακίρι την ήττα της Νιγηρίας τονίζοντας ότι "η Ελλάδα μπαίνει στο κόλπο". Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι Αφρικανοί προηγήθηκαν με τον Ούσε, αλλά ο Καϊτά έχασε το μυαλό του. Η Ελλάδα ισοφάρισε με τον Σαλπιγγίδη και πήρε τη νίκη με τον Τοροσίδη.