Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Πραγματοποιήθηκε το διήμερο αντάμωμα στον Άη Δημήτρη!

Με ιδιαίτερη επιτυχία και με αθρόα συμμετοχή των κατοίκων αλλά και των ετεροδημοτών με καταγωγή από τον Άγιο Δημήτριο Πιερίας, πραγματοποιήθηκε το 1ο αντάμωμα στον Άη Δημήτρη το διήμερο 16 και 17 Ιουλίου.




Τη διοργάνωση ανέλαβαν ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Αγίου Δημητρίου «Δίας», ο Σύλλογος Αδημητρινών Κατερίνης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αηδημητρινών Θεσσαλονίκης «Η Πέτρα».

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν οι βουλευτές Γιάννης Αμοιρίδης, Θανάσης Παπαγεωργίου, Μαρία Μίχου και Κώστας Κουκοδήμος, ο νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, ο δήμαρχος Πέτρας Θωμάς Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κατερίνης Νίκος Παπαζιώγας, δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε την Παρασκευή την επίσημη έναρξη με χαιρετισμό από τον εκπρόσωπο των τριών πολιτιστικών συλλόγων Αγ. Δημητρίου, παρουσίαση χορών από το παιδικό χορευτικό τμήμα παραδοσιακών χορών και του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Αγίου Δημητρίου «Δίας», παρουσίαση χορών από το τμήμα του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Ν. Πιερίας «Ο Όλυμπος», από το γυναικείο, το εφηβικό και το ενήλικο χορευτικά τμήματα παραδοσιακών χορών του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Αγίου Δημητρίου «Δίας» και ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι με ντόπιους οργανοπαίχτες.

Το Σάββατο 17 Ιουλίου έγινε η αναπαράσταση του τοπικού εθίμου «Τα κλύδωνα», ενώ παρουσιάστηκαν χοροί από το χορευτικό τμήμα της πνευματικής κίνησης Σκοτίνας και του Συλλόγου Αηδημητρινών Κατερίνης.

Αμέσως μετά η Ξανθίππη Καραθανάση τραγούδησε παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα.

Στο πλαίσιο του διημέρου πραγματοποιήθηκαν ακόμη έκθεση ζωγραφικής από ερασιτέχνες δημιουργούς του χωριού, έκθεση φωτογραφίας, βιβλίου και παραδοσιακών προϊόντων.
ΠΗΓΗ: eptanews.gr