Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Ή τελειώνετε ή …αγωγές!




* Αγανακτισμένοι είναι οι τουριστικοί επιχειρηματίες, επειδή η παράταση των έργων στην εθνική οδό έχει προκαλέσει αδυναμία πρόσβασης σε τουρίστες

* Οι δυο εταιρίες παρακάλεσαν να μην κατατεθούν αγωγές και διαβεβαίωσαν ότι θα κάνουν προσπάθειες για ολοκλήρωση των έργων μέχρι την Παρασκευή

Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος και φαίνεται ότι μόνο με αγωγές (ράβδος) καταλαβαίνουν οι εταιρίες «Εγνατία Α.Ε.» και «Αιγαίον Α.Ε.» ότι έχουν προκαλέσει μεγάλη τουριστική καταστροφή στην Πιερία λόγω της παράτασης των έργων στην εθνική οδό.
Διότι, όπως είναι γνωστό, στη σύσκεψη που οργάνωσε την περασμένη Παρασκευή 16/7 ο νομάρχης με τη συμμετοχή δημάρχων και τουριστικών παραγόντων, οι εκπρόσωποι (υπηρεσιακοί παράγοντες) των εταιριών «Εγνατία Α.Ε.» και «Αιγαίον Α.Ε.» φαίνεται να είχαν κλείσει τα αυτιά τους και να μην άκουγαν την κραυγή αγωνίας των τοπικών παραγόντων και των τουριστικών επιχειρηματιών ότι η χρονική παράταση υλοποίησης των έργων στη Βόρεια Πιερία και συγκεκριμένα ο περιορισμός των λωρίδων κυκλοφορίας σε συνδυασμό με το κλείσιμο κόμβων προκαλεί ουρές οχημάτων και αδυναμία πρόσβασης τουριστών στις ακτές του νομού, με αποτέλεσμα να καταστρέφεται ο τουρισμός του νομού.


Ανοχή τέλος!

Γι αυτό, στο κλείσιμο όμως της σύσκεψης ο νομάρχης κ. Παπαστεργίου ανακοίνωσε ότι η συζήτηση έχει ουσιαστικά τελειώσει, ότι η Πιερία δεν πήρε απαντήσεις σε ερωτήματα που έθεσε και γι αυτό οι ζημιωθέντες τουριστικοί επιχειρηματίες, με τη συμπαράσταση των αρμοδίων φορέων του νομού, δεν έχουν άλλη διέξοδο παρά να προχωρήσουν σε αγωγές για αποζημιώσεις, σε μηνύσεις και σε ασφαλιστικά μέτρα.



Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε λίγο αργότερα τα μέτρα αυτά θα είναι:



1. Ασφαλιστικά μέτρα για να σταματήσει το έργο, για το οποίο είμαστε υπέρ του έργου, αλλά δεν μπορεί να συνεχιστεί μ’ αυτόν τον τρόπο.



2. Θα τεθούν ζητήματα αποζημιώσεων για διαφυγόντα κέρδη τουριστικών επιχειρηματιών του νομού (ταξιτζήδες, εστιάτορες, ιδιοκτήτες καφετεριών, ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων και άλλων επαγγελματιών).



3. Θα κατατεθεί αγωγή που θα στραφεί και κατά της εταιρίας «Εγνατία Α.Ε.» αλλά και της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» καθώς επίσης και κατά παντός υπευθύνου, «γιατί, τελικά, αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι όλη η δομή όπως είναι δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών της Πιερίας, μπορεί να εξυπηρετεί άλλους, πάντως όχι εμάς».


Καβγάδιζαν μεταξύ τους
Στο άκουσμα της απόφασης αυτής η εκπρόσωπος της «Εγνατία Α.Ε.» παρακάλεσε τον κ. νομάρχη να μην ολοκληρωθεί η σύσκεψη αλλά να δοθεί χρόνος περίπου 10 λεπτά ή και λίγο περισσότερο στους εκπροσώπους της «Εγνατία Α.Ε.» και της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.», ώστε να συζητήσουν μεταξύ τους, να βρουν πιθανές λύσεις στα προβλήματα που έχουν προκληθεί και να βρεθεί ενδεχομένως μια συμβιβαστική συνεννόηση μεταξύ των δύο εταιριών και των τοπικών φορέων.
Οι εκπρόσωποι των δύο εταιριών κλείστηκαν μόνοι τους στην αίθουσα συνεδριάσεων του νομαρχιακού συμβουλίου και επακολούθησε …άγριος καβγάς μεταξύ τους. Άρχισαν μάλλον να επιρρίπτουν ευθύνες ο ένας στον άλλον. Οι φωνές τους ήταν τόσο δυνατές που ακούγονταν μέχρι έξω από την αίθουσα, με αποτέλεσμα να γίνεται σούσουρο από διερχόμενους υπαλλήλους, δημοσιογράφους και τοπικούς παράγοντες.
Ή τελειώνετε ή …προσφεύγουμε
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Τοπικής» από παράγοντα της νομαρχίας, μετά το πέρας της μεταξύ τους σύσκεψης οι εκπρόσωποι συναντήθηκαν ξανά με το νομάρχη και με εκπροσώπους φορέων και παρακάλεσαν να μην κατατεθούν μηνύσεις και αγωγές αλλά να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση.
Από την πλευρά του ο νομάρχης και οι άλλοι παράγοντες έδωσαν προθεσμία μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 23/7 να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες, διαφορετικά δεν πρόκειται να καθίσουν με σταυρωμένα τα χέρια αλλά οι ζημιωθέντες τουριστικοί επιχειρηματίες με τη συμπαράσταση εκπροσώπων τοπικών αρχών θα καταφύγουν στη Δικαιοσύνη με μηνύσεις και αγωγές, από τη Δευτέρα 26/7/2010.

Οι εκπρόσωποι των δυο εταιριών δεν διαβεβαίωσαν μεν ότι τα έργα θα έχουν οπωσδήποτε ολοκληρωθεί μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, είπαν όμως ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να τελειώσουν τις εργασίες τους μέχρι την προβλεπόμενη προθεσμία.
ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΟΠΙΚΗ