Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Δημοσκόπηση, για τους «Καλλικρατικούς» ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο


Δημοσκόπηση, για τους «Καλλικρατικούς» δήμους Κατερίνης, Δίου-Ολύμπου και Πύδνας-Κολινδρού, έχει διενεργήσει σχετική εταιρεία (δημοσκοπήσεων εννοείται) για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δημοσκοπήσεις έβγαλαν θετικό αποτέλεσμα για τρία πρόσωπα (ένα για κάθε δήμο). Τρία πρόσωπα που πρόσκεινται στον χώρο της και μπορούν, σύμφωνα με αυτήν να είναι οι πρώτοι δήμαρχοι των Καλλικρατικών δήμων.

Για την Κατερίνη, δεν μας είπε κάτι καινούργιο... Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο Σάββας Χιονίδης μπορεί να επανεκλεγεί (άνετα μάλλον), πράγμα λογικό, αφού το ΠΑΣΟΚ ακόμη βολοδέρνει και δεν φαίνεται διατεθειμένο να κινηθεί με πιο γρήγορους ρυθμούς, μπας και σώσει τα προσχήματα και την παρτίδα. Μόνο ένα πρόσωπο (από το κυβερνών κόμμα) μπορεί να «χτυπήσει» το σημερινό δήμαρχο, αλλά δεν το βλέπω να ενδιαφέρεται για τη θέση.

Στο Δήμο Δίου-Λιτοχώρου, η έρευνα έδειξε (κατά έγκυρες πληροφορίες) ότι ο Θανάσης Τσιφοδήμος έχει τη δυναμική να επανεκλεγεί στο νέο δήμο. Σε άλλη περίπτωση, ο Γιώργος Παπαθανασίου, θα κατεβάσει «αμάσητους» τους φερόμενους υποψηφίους δημάρχους. Στην προκειμένη περίπτωση, το πρόβλημα για τη Νέα Δημοκρατία είναι, ότι ο νυν δήμαρχος Λιτοχώρου δεν είναι και ζεστός (κάθε άλλο) να συνεχίσει το έργο του σε μεγαλύτερο δήμο. Βλέπετε εκτός από τους πολιτικούς άνδρες που στριμώχνονται για να είναι υποψήφιοι, υπάρχουν κι εκείνοι που δεν θέλουν ή δεν αποφασίζουν κάτι με ελαφριά καρδιά. Αυτοί βέβαια, είναι η εξαίρεση που απλά επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Όσον αφορά τον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού, η ίδια δημοσκόπηση, έδειξε ότι ο Βαγγέλης Πολύζος χαίρει μεγάλης εκτίμησης στην περιοχή και μπορεί να εκλεγεί δήμαρχος ίσως και από την πρώτη Κυριακή. Κι εδώ όμως τα πράγματα δεν είναι πολύ εύκολα (τρόπος του λέγειν). Ο πρώην βουλευτής Πιερίας, έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος, διότι διαφωνεί με τη φιλοσοφία του Καλλικράτη. Στην πολιτική όμως όλα γίνονται και με λίγο «παρακαλετό» δεν είναι απίθανο ο κ. Πολύζος να επιστρέψει ενεργά στην πολιτική, από το πεδίο στο οποίο ξεκίνησε.

(σημείωση: Η περίπτωση του Βαγγέλη Πολύζου, δεν είναι από αυτές που δεν θα βόλευε και το ΠΑΣΟΚ, διότι με το Βαγγέλη υποψήφιο δήμαρχο, ποιός Κολινδρινός δεν θα τολμήσει να μην πάει στην κάλπη να ψηφίσει;).
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ- http://www.eptanews.gr/