Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Ο δήμος προωθώντας την επιδότηση του εισιτηρίου δεν έκανε τίποτε άλλο παρά κοινωνική πολιτική και ανακούφιση πολιτών που είναι αδύναμοι οικονομικά και που δεν έχουν δυνατότητες για μετάβασή τους π.χ. από την Κατερίνη στην Κατερινόσκαλα με ιδιωτικό όχημα.

Πρόσθεσε ότι ιδιαίτερα στις μέρες της κρίσης που διέρχεται η χώρα και η Πιερία, αρκετοί δημότες και ιδιαίτερα σημαντικός αριθμός εργαζομένων μετακινούνται με μέσα μαζικής μεταφοράς έχοντας μάλιστα το πλεονέκτημα του φθηνού εισιτηρίου που τους παρέχει ο δήμος Κατερίνης μετά τη σύμβαση που έχει υπογράψει με τα αστικά ΚΤΕΛ.

Σε ερώτηση δυο δημοσιογράφων, γιατί δεν κατέθεσε μήνυση εναντίον του αστικού ΚΤΕΛ «για τις ληστρικές τιμές» των εισιτηρίων, ο κ. δήμαρχος έκανε λόγο για λαϊκισμούς, «στοιχημάτισε» μάλιστα ότι δεν υπάρχει φθηνότερο εισιτήριο από αυτό που παρέχει σήμερα ο δήμος στους δημότες του.

Και συμπλήρωσε τη φράση του λέγοντας ότι ο δήμος Κατερίνης στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που επιθυμεί να ασκεί, επιδοτεί τη λειτουργία και μιας σειράς μονάδων, όπως είναι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα ΚΑΠΗ, που αν δεν χρηματοδοτούνταν από το δήμο, θα έκλειναν.