Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Να απεγκλωβιστεί η Πιερία


Θ. Παπαγεωργίου:
«Να απεγκλωβιστεί η Πιερία από τα “έργα” της  “Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου” στην εθνική οδό» 

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δ. Ρέππα, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πιερίας κ. Θ. Παπαγεωργίου ζητά να υπάρξει άμεσα απεγκλωβισμός της Πιερίας από τα «έργα» της εταιρίας «Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου Α.Ε.», να αποκατασταθεί άμεσα η ομαλή κυκλοφορία και η κίνηση των οχημάτων προς την παραλιακή ζώνη της Πιερίας

Όπως επισημαίνει ο κ. Παπαγεωργίου στην επιστολή του, μετά το σοβαρό πλήγμα που δέχτηκε ο Νομός με την απομόνωσή του για μεγάλο χρονικό διάστημα από το κλείσιμο των Τεμπών, τώρα, εν μέσω θερινής περιόδου, αποκλείονται και είναι αδύνατη η πρόσβαση σε παραλιακά τμήματα της Πιερίας από έργα ανακατασκευής και βελτίωσης τμημάτων του οδοστρώματος, κατά μήκος της εθνικής οδού.
Αυτά τα έργα έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες και όπως δήλωσαν υπεύθυνοι της εταιρίας «Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου Α.Ε.» οι εργασίες θα κρατήσουν ακόμη πέντε (5) εβδομάδες!!! Θα παραμείνει δηλαδή αποκλεισμένη η Πιερία όλο το καλοκαίρι ουσιαστικά από «έργα βελτίωσης της εθνικής οδού» τα οποία θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν σε λίγες μέρες! Ήδη τοπικοί φορείς, σωματεία επαγγελματιών και εργαζομένων διαμαρτύρονται έντονα και ετοιμάζουν προσφυγές και κινητοποιήσεις.
 Επειδή είναι ήδη μεγάλες οι απώλειες στον τουριστικό κλάδο της Πιερίας από την γενικότερη οικονομική κρίση, αλλά και το κλείσιμο των Τεμπών, αυτός ο νέος αποκλεισμός είναι το τελειωτικό χτύπημα για τον τουρισμό και την οικονομία της Πιερίας!
Επειδή η εθνική οδός θα πρέπει να ενισχύει και όχι να αποκλείει την επικοινωνία, να είναι δρόμος ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας και όχι να την στραγγαλίζει με έργα που γίνονται χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την τοπική κίνηση και την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Ο κ. Παπαγεωργίου ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να παρέμβει άμεσα έτσι ώστε αποκατασταθεί η ομαλή κυκλοφορία και η κίνηση των οχημάτων προς την παραλιακή ζώνη της Πιερίας.