Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Αθ. Τσιφοδήμος: "Είμαι θετικός, ωστόσο πρέπει να τακτοποιηθούν κάποιες λεπτομέρειες"

ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ

... το Σάββατο ο Δήμαρχος Λιτοχώρου θα προχωρεί σε απολογισμό του έργου της Δημοτικής Αρχής για την τελευταία χρονιά. Όπως επεσήμανε ο δήμαρχος ο φετινός απολογισμός έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού είναι η τελευταία χρονιά της θητείας του και έτσι θα γίνει ένας απολογισμός της τετραετίας της Δημοτικής Αρχής.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
Ο κ. Τσιφοδήμος θα αναφερθεί στα διοικητικά θέματα, στη λειτουργία των δημοτικών επιχειρήσεων, στις μονιμοποιήσεις υπαλλήλων, στη δημιουργία του δημοτικού ωδείου. Επίσης θα ενημερώσει τους δημότες για τα έργα που έγιναν στο Λιτόχωρο, όπως ο περιμετρικός δρόμος, ο ΧΥΤΑ, ο βιολογικός καθαρισμός, ενώ αναφορά θα γίνει επίσης και στα οικονομικά του δήμου, και στη λειτουργία της ΔΕΑΛ.
"Αυτή η τετραετία πέρασε δυστυχώς χωρίς πολλές κοινοτικές επιδοτήσεις και αυτό είναι ένα μειονέκτημα που δεν αφορά μόνο το δήμο Λιτοχώρου αφορά όλους τους δήμους. Το τέταρτο κοινοτικό πλαίσιο δεν έχει ακόμη ανοίξει καλά και σε ελάχιστες περιπτώσεις μπορούμε να υποβάλλουμε προσκλήσεις".
Όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος Λιτοχώρου, ο ίδιος αγωνίστηκε ιδιαίτερα για δυο μεγάλα έργα της περιοχής.
"Τον μεγαλύτερο αγώνα τον έδωσα για τον βιολογικό καθαρισμό για να γίνει τελικά η μερική λειτουργία του γιατί όπως καταλαβαίνετε τα δίκτυα του δήμου Ανατολικού Ολύμπου ακόμη δεν είναι έτοιμα. Θεωρώ όμως ότι είναι μια μεγάλη επιτυχία, και μια δεύτερη εκτιμώ ότι είναι, η ίδρυση του δημοτικού αμαξοστασίου. Η ίδρυση του πρακτικά σημαίνει μεγάλο οικονομικό όφελος για το δήμο γιατί υπήρχε πολύ μεγάλη αναρχία στις προμήθειες και στη διαχείριση του υλικού, καθώς επίσης και στη διαχείριση του τεχνικού προσωπικού. Θεωρώ ότι συμμαζεύτηκαν πάρα πολύ τα πράγματα από την ίδρυση του".

ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ



Ο κ. Τσιφοδήμος αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές τόνισε χαρακτηριστικά ότι είναι θετικός στο ενδεχόμενο υποψηφιότητας του για το νέο δήμο, ωστόσο όπως είπε οι τελικές του αποφάσεις θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.
"Δήλωσα και δήλωνα συνεχώς παρών στις εξελίξεις. Αυτήν την ώρα που μιλάμε υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση από μέρους πολλών ανθρώπων και τους ευχαριστώ για αυτό, αυτό δείχνει ότι με εκτιμούν. Υπάρχει λοιπόν πολύ μεγάλη πίεση να ηγηθώ εκ νέου στις εκλογές του νεοσύστατου δήμου Δίου - Ολύμπου. Είμαι θετικός σε αυτό, υπάρχουν ορισμένες λεπτομέρειες οι οποίες πρέπει ακόμη τα τακτοποιηθούν, και μέχρι τότε δεν μπορεί να κάνει κανείς κάποια ανακοίνωση". Όπως χαρακτηριστικά πρόσθεσε ο κ. Τσιφοδήμος υπάρχουν λεπτομέρειες που μπορεί να σταθούν πολύ μεγάλο εμπόδιο στην τελική του απόφαση, ωστόσο το αργότερα μέχρι το Σάββατο θα ανακοινώσει την τελική του απόφαση.